Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava má dvacet chytrých zastávek, v budoucnu je doplní mobilní aplikace

/
/
/
881 Zobrazení



Na dvaceti zastávkách v Jihlavě byly nainstalovány elektronické označníky, které cestující informují o časech příjezdu jednotlivých linek. Chytré zastávky nainstalovala pro Dopravní podnik Jihlava společnost Herman Brno na konci října. Chytré zastávky jsou zatím ve zkušebním provozu. 

„Zastávkové označníky s elektronickými panely budou cestující informovat o časech příjezdu jednotlivých linek včetně informace o případných zpožděních, ale také o nepravidelnostech, jako je například vynechání spoje z technických důvodů, změnách ve vedení linek a podobně,“ přiblížil ředitel Dopravního podniku Jihlava Josef Vilím.

Montáž chytrých zastávek v Jihlavě

Chytré zastávky jsou kromě Masarykova náměstí také na Březinově sídlišti, v ulici S. K. Neumanna, u Hlavního nádraží, Domu kultury nebo Nemocnice Jihlava.

Město plánuje chytré zastávky propojit s aplikací, která bude o časech příjezdu jednotlivých linek i mimořádných situacích informovat cestující přímo v jejich mobilních telefonech.

  • Facebook
  • Twitter