Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavská nemocnice získá babybox nové generace

/
/
/
1280 Zobrazení



Ve čtvrtek 26. dubna instaluje v Nemocnici Jihlava výrobce babyboxu Zdeněk Juřica ze společnosti MONTEL ve Vicenicích u Náměště nad Oslavou babybox nové generace, který nahradí původní z roku 2009. Ten zachránil tři nechtěné děti. 

Nový babybox je zhotovený z antikorového plechu, jeho dvoukřídlá dvířka se otvírají automaticky a po vložení děťátka a aktivaci senzoru se zcela samočinně zavřou. Ručičky či nožičky děťátka jsou chráněny proti kolizi s dvířky fotobuňkami. Vnitřní prostor bedýnky je klimatizován. Babybox je opatřen náhradním zdrojem energie a napojen mnohonásobně jištěnou signalizací na stálou službu a na mobilní telefony,“ popisuje babybox nové generace Ludvík Hess, který s projektem babyboxů v České republice přišel a jeho zásluhou tak zachránilo 73 stávajících babyboxů za dobu existence 168 novorozenců, z toho šest za letošní rok.

Původní babybox v jihlavské nemocnici, archiv Nemocnice Jihlava

„Slavnostní otevření babyboxu se koná ve při příležitosti narozenin primáře Gynekologicko-porodnického oddělení a náměstka Nemocnice Jihlava profesora Aleše Roztočila, velkého protagonisty babyboxů, s nímž mě pojí vzájemné přátelství. Účast na otevření přislíbil taky hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, rovněž příznivec babyboxů, který se zásadním způsobem zasloužil o zřízení bedýnky v Havlíčkově Brodu,“ dodává Ludvík Hess s tím, že zájemci mohou fungování babyboxů v České republice podpořit prostřednictvím spolku Babybox pro odložené děti – Statim, z. s., nebo Nadačního fondu pro odložené děti Statim.

  • Facebook
  • Twitter