Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jaké je Česko 30 let po revoluci? Odpovědi budou v Brodě hledat novináři i historici

/
/
/
973 Zobrazení



Odpoledne začíná veřejný program patnáctého ročníku Letní žurnalistické školy. Zájemci můžou v Havlíčkově Brodě přijít debatovat nejdřív o tom, jak složité je v současnosti vydávat tištěné noviny. Večer se pak uskuteční debata věnovaná třicátému výročí od sametové revoluce.

Prvním hostem letošního ročníku Letní žurnalistické školy bude Ján Simkanič. V minulosti pracoval na manažerských pozicích v řadě českých médií. Je taky považován za zakladatele ankety Křišťalová lupa. Především je však od loňského roku ředitelem nově vzniklého Deníku N.

A právě o tomto projektu bude Simkanič v Brodě mluvit. Se zájemci bude debatovat především o tom, jak složité je v době internetu vydávat (výdělečné) tištěné noviny. Řeč bude také o tom, jestli je v současnosti potřeba tisk, který by byl nezávislý jak na politicích, tak na velkých firmách.

Během večerní debaty si pak zájemci budou moct připomenout třicáté výročí sametové revoluce. O událostech z roku 1989 (i o pozdějším vývoji) budou diskutovat novinářka časopisu Respekt Kateřina Šafaříková, bývalá zahraniční zpravodajka Českého rozhlasu Lenka Kabrhelová a dva historici – Martin Groman a Miloš Doležal.

Debatu bude moderovat bývalý zahraniční zpravodaj České televize a současný šéfredaktor serveru Aktuálně.cz Josef Pazderka.

Odpolední beseda začíná v 15.30, večerní pak v 19.00. Obě se konají v havlíčkobrodském Klubu Oko. Vstup je volný. Není potřeba se nikde předem registrovat ani hlásit. Kompletní program Letní žurnalistické školy najdete ZDE.

  • Facebook
  • Twitter