Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Infocentrum Jaderné elektrárny Dukovany nabité mladými umělci 

/
/
/
9912 Zobrazení



Malý festival Loutky přináší už dvanáct let rozptýlení dětem v závěru prázdnin a na začátku školního roku. I letos tomu nebylo jinak. Vyhodnocení výtvarné soutěže při festivalu proběhlo v pondělí 26. listopadu v Infocentru Jaderné elektrárny Dukovany.

Ojedinělý Malý festival Loutky se odehrál 1. – 9. září 2018 na 35 místech Moravskokrumlovska, Znojemska a Třebíčska a zapojilo se do něho patnáct divadelních souborů z celé České republiky. „Kromě klasických maňásků byly k vidění marionety i kombinovaná představení loutek s živými herci. Představení obsahovala klasické, moderní i autorské hry a navštívilo je 1720 malých i větších diváků,“ říká ředitel MěKS Moravský Krumlov Bořivoj Švéda, který měl na starosti organizaci celého festivalu.

Oceněný Adam z Hrotovic s bratrem a babičkou a vítěznou žabičkou.

Do výtvarné soutěže, která byla při festivalu vyhlášena, se zapojilo 120 dětí, které odevzdaly své obrázky nakreslené po divadelních představeních. 35 z nich bylo v různých kategoriích oceněno v pondělí 26. listopadu v Infocentru Jaderné elektrárny Dukovany.

„Žabičku mi pomohla nakreslit mamka,“ říká oceněný čtyřletý Adam z Hrotovic. „Snacha se dětem hodně věnuje a samotnou ji to dost baví,“ dodává s úsměvem babička, která Adama i jeho bratra do infocentra doprovodila.

Zaplněný sál Infocentra EDU při předávání cen za výtvarnou soutěž.

Kromě lákavých cen bylo pro všechny děti připraveno divadelní představení Miloše Samka a jeho divadla Cirkus Žebřík s názvem Loutky, které nikdo nechtěl. Pro všechny návštěvníky pak byla připravena prohlídka Infocentra a tlumočeno další pozvání na předvánoční tradiční tvořivé dílny, které se letos uskuteční druhý adventní víkend 8.-9.  prosince.

 

 

  • Facebook
  • Twitter