Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Všichni můžeme, znělo výstavou velkomeziříčského domova pro seniory

/
/
/
992 Zobrazení



Pondělí 26. listopadu patřilo v Domově pro seniory Velké Meziříčí výstavě, která spojuje Kraj Vysočina s jeho partnerskými regiony. U příležitosti slavnostní vernisáže výstavy fotografií byla zároveň zahájena nová osvětová kampaň domova, zaměřená na důsledné třídění odpadu.

V domově se tak od včerejška mohou klienti a zaměstnanci, ale i všichni ostatní návštěvníci pokochat krásnými fotografiemi a přitom se mohou seznámit se zavedeným systémem třídění odpadu v domově, kterému slouží nově instalované boxy na chodbách i pokojích klientů.

Zahájení výstavy

Vernisáž zahájil ředitel domova Vítězslav Schrek. „Chceme naši výstavu, jejíž tématikou je především příroda, spojit s jakousi výzvou a prohlášením, že se náš domov připojuje ke společenské odpovědnosti, kterou je chránit naše životní prostředí, a že pečlivě třídit odpad u nás mohou už nejen pouze zaměstnanci, ale i všichni naši obyvatelé, hosté a návštěvníci našeho domova“.
Pozvání na vernisáž přijali také vzácní hosté, náměstek hejtmana Kraje Vysočina Pavel Franěk, starosta Velkého Meziříčí Josef Komínek, anebo regionální manažerka společnosti Ekokom Jana Úšelová, která s domovem na kampani spolupracuje. „Domov pro seniory Velké Meziříčí se stal prvním zařízením sociálních služeb na Vysočině, který se zapojil do tak důsledného třídění odpadu. Máme z jejich nápadu i spolupráce s námi velkou radost,“ prohlásila Jana Úšelová.
Kulturní událost domova si nenechali ujít další organizace a partneři, kteří s domovem dlouhodobě spolupracují, například zástupci z Výchovného ústavu ve Velkém Meziříčí, ze Základní školy Školní, z Denního stacionář Nesa nebo ze Základní školy a Praktické školy Velké Meziříčí. Prostřednictvím zapůjčených fotografií od vysočinského kraje tak mohli všichni pozvaní putovat po jeho spřátelených regionech, které představil zástupce Krajského úřadu Kraje Vysočina Zbyněk Čech.

  • Facebook
  • Twitter