Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Fotbalová Vysočina v pátek touží po udržení vítězné domácí série

/
/
/
844 Zobrazení



FC Vysočina Jihlava vstoupí do druhé třetiny druhé fotbalové ligy duelem proti tradičnímu soupeři – Baníku Sokolov. V pátek 4. října na sebe v Jihlavě narazí celky z opačných pólů tabulky, které ve vzájemných zápasech jen zřídka ztrácejí body na svém stadionu.

Vysočinu do role favorita tlačí nejen bilance vzájemných duelů v Jihlavě, ale též pohled do tabulky. Zatímco FC Vysočina je třetí s jednobodovou ztrátou na druhou Duklu Praha, tak Baník zažívá vůbec nejhorší vstup do soutěže. V deseti druholigových bitvách získal pouze šest bodů, což jej srazilo na 15. příčku se stejným bodovým ziskem, jako má poslední Varnsdorf. Venku Sokolov zatím získal pouze bodík za remízu v Ústí nad Labem, ovšem nedaří se mu ani na západě Čech, kde vydoloval body za výhru nad Vlašimí a remízy s Hradcem Králové a Prostějovem. V posledním kole byl blízko domácí remízy s Duklou Praha, ale nakonec ze hřiště odešel poražen 2:3.

Přitom sokolovský kádr má svoji nepochybnou kvalitu, což potvrzují i slova asistenta trenéra Josefa Muchy: „Baník se může opřít o urostlé, spolehlivé a zkušené stopery Čiháka, Hoška, popř. Stropka. nebezpeční jsou křídelníci Vávra a Štípek. Uvidíme, kdo bude hrozit na hrotu, neboť Červenka bude absentovat kvůli žlutým kartám. Ve středu pole se proti nám postaví starý známý Ondřej Machuča, kterého doplňují Machek a Selnar.

Vysočina po náročném „anglickém“ týdnu důkladně potrénovala a nyní se chystá na duel proti Baníku. S jakým očekáváním do něj půjde? „Čeká nás těžké utkání proti soupeři, který se v tabulce nenachází v komfortní situaci. Lze očekávat, že nás čeká dobývání hostující obrany. Věřím, že podáme dobrý výkon a že dokážeme naše šance dohrát do gólového vyústění. Rádi bychom se udrželi v boji o přední příčky, k čemuž samozřejmě v pátek potřebujeme prodloužit sérii domácích vítězství v této sezóně,“ zdůraznil asistent trenéra Radima Kučery.

V posledním kole na Žižkově do zápasu zdravotní problémy nepustily Zoubeleho, naopak se vykartoval Tijani. Už víte, kdo stopera z Pobřeží Slonoviny nahradí? Bude už „Zub“ k dispozici? „Nabízí se dvě varianty – buď Karel Pojezný, jenž nastoupil v pohárovém zápase proti Spartě, nebo zkušenější Filip Vedral. Lukáš se postupně zapojuje do tréninku, ale zatím nelze očekávat, že by byl připraven do zápasu,“ doplnil Josef Mucha.

  • Facebook
  • Twitter