Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Festival Motorsvět 2019 v Havlíčkově Brodě

/
/
/
1010 Zobrazení



Festival dopravní prevence a motorismu se uskutečnil v sobotu 14. září v areálu Psychiatrické nemocnice v Havlíčkově Brodě.

Pořadatelé akce Veronika Vošická Buráňová působí už několik let na pozici krajské koordinátorky dopravní prevence BESIP a Radek Pavlíček je obrovský motoristický nadšenec a závodník. Díky nim se uskutečnila motoristická akce v Havlíčkově Brodě, na kterou přišlo mnoho nadšenců motorismu. Byla připravena přehlídka vozidel a setkání se zajímavými osobnostmi a legendami soudobého i dávno minulého motorismu. Festival dopravní prevence a motorismu navštívilo zhruba 4 000 lidí a hlavní hvězdou byla úspěšná posádka z letošního Dakaru Tomáš Ouředníček – David Křípal.

Havlíčkův Brod měl na této významné akci své zastoupení. Rostislav Plný úspěšný v závodech čtyřkolek i bugin a 3 krát jel jeden z nejtěžších závodů na světě Rallye Dakar.

V roce 2018 dojel do cíle v kategorii kamionů na krásném jedenáctém místě. Posádka týmu Tatra Buggyra racing jela v kamionu s číslem 505 ve složení: Martin Kolomý- řidič, Jiří Stross – mechanik, a Rostislav Plný – navigátor. Ve šlépějích otce se vydala dcera Eliška Plná, která chodí do ZŠ V Sadech v Havlíčkově Brodě do třídy 4 C a je jí devět let. Se závoděním začala Eliška v roce 2017 a v tomto roce v Mostě zúčastnila autokrosu v soutěži talentů a z 27 účastníků obsadila první místo. V roce 2017 jela celou sérii Autokrosu – Mistrovství ČR na bugině v kategorii RB 160 a skončila celkově na třetím místě. V letošním roce závodí Eliška v kategorii RB 125. Zatím je v sérii Autokrosu – MR ČR na šestém místě, ale ještě zbývají do konce série dva závody a je možnost si polepšit v celkovém pořadí.

  • Facebook
  • Twitter