Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Farma Poříčí přivezla z Berlína ocenění Red Dot Award

/
/
/
2076 Zobrazení



V pátek 1. listopadu proběhlo v Berlíně slavnostní předávání mezinárodní ceny Red Dot Award v oblasti Brands & Communication Design za tento rok. Z více než 8600 přihlášených si nejvyšší cenu za design převzalo 72 značek a firem. Mezi nimi také Farma Poříčí u Pelhřimova za design obalu kapří paštiky.

Přihlášeno bylo přitom přes 8600 projektů z 54 zemí. Za design obalu produktu kapří paštiky si cenu převzal také Martin Plachý s manželkou Danielou z Farmy Poříčí u Pelhřimova. Spolu s nimi se ceremoniálu zúčastnil také designér Petr Novague, který stojí za návrhem vítězného obalu.
„Jsme pyšní na to, že my jakožto malá začínající značka jsme mohli stát na pódiu spolu se světoznámými jmény jako Philips, Huawei nebo Thule,“ uvedl Martin Plachý, jeden z majitelů rodinné farmy. Nápad na kapří paštiku vznikl vlastně náhodou, když majitelé Farmy Poříčí přemýšleli, jak využít hejna kaprů z vlastních rybníků, které Češi kromě Vánoc konzumují zřídka.
Za konceptem obalu kapří paštiky stojí přední český designér Petr Novague. „Při navrhování obalu na paštiku se mi vybavila asociace tradičních vesnických motivů. Ty jsem použil jako výchozí bod, zároveň bylo nutné použít motiv kapra, jeho siluety. Zvolil jsem celoplošný potisk malých čtvercových ikon a produkt ladil do barev modrá, černá a červená. To, že obal vyhrál ocenění Red Dot za design obalu mi udělalo velkou radost. Při navrhování každého výrobku cítím velkou zodpovědnost a čím dál více se soustředím na komplexní řešení, právě včetně obalového designu. Ten dnes hraje stále větší roli, aby výrobek na trhu uspěl,“ uvedl ke spolupráci Petr Novague.
Kapří paštika bude spolu s ostatními výherci vystavena do 12. ledna 2020 v Red Dot Design Muzeu v Essenu. Cena Red Dot Design Award patří ve světě k uznávaným oceněním ve světě designu. Cena je udělována ve třech různých disciplínách – Product Design, Brands & Communication Design a Design Concept.
Rodinná Farma Poříčí podniká v hospodářství a gastronomii téměř dvacet let. Produkuje vlastní výrobky, provozuje také restauraci, hotel a kavárnu.

Red Dot Berlin, Martin Plachý (vlevo), Daniela Plachá (uprostřed),Petr Novague (vpravo)

Red Dot: zleva Martin Plachý, Daniela Plachá, Petr Novague, archiv manželů Plachých
  • Facebook
  • Twitter