Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Stříbro Ondřeje Květona ve čtyřhře

/
/
/
1449 Zobrazení



Kvarteto mladých stolních tenistů HB Ostrov Havlíčkův Brod Ondřej Květon, Šimon Jadrný, Jakub Slapnička a Filip Vondráček se zúčastnilo turnaje světového okruhu ITTF Junior Circuit – Slovak Junior a Cadet Open 2019 v Nitře. V konkurenci startujících z jedenadvaceti zemí z celého světa dosáhli svěřenci trenéra Bohumila Vožického několik zajímavých výsledků.

Největší úspěch vybojoval Ondřej Květon, který v Nitře reprezentoval Českou republiku. Patnáctiletý havlíčkobrodský stolní tenista se vytáhl ve čtyřhře juniorů, kde společně s ostravským Adamem Štalzerem získal stříbrnou medaili. Čeští reprezentanti ve finále této soutěže prohráli s americko-japonskou dvojicí Seu Goto – Kai Zarehbin 1:3 na sety. Jeden vítězný zápas od cenného kovu byli v deblu Šimon Jadrný a Jakub Slapnička, kteří ve čtvrtfinále podlehli Polákům Jankowskému a Sokolowskému rovněž 1:3.

Ondřej Květon (na snímku vpravo) s Adamem Štalzerem našli přemožitele až ve finále

Ve dvouhře juniorů se hned tři ze čtyř havlíčkobrodských hráčů, Ondřej Květon, Šimon Jadrný a Jakub Slapnička, postoupili z kvalifikačních skupin do hlavní soutěže. Co víc, Ondra Květon po vítězství ve skupině šel rovnou do osmifinále, kam se po výhře nad Polákem Zelendowskim probojoval i Jakub Slapnička. Jen nejmladší z havlíčkobrodských dorostenců Filip Vondráček ze skupiny nepostoupil a dál startoval v soutěži útěchy.

Jakub Slapnička měl v Nitře na dosah postup do čtvrtfinále dvouhry juniorů

V osmifinále se však k mladým stolním tenistům “Paní štěstěna“ otočila zády… Ondřej Květon, hrající v barvách české reprezentace i Jakub Slapnička byli v singlu malý krůček od postupu mezi osm nejlepších hráčů turnaje. Oba v osmifinále Slovak Junior a Cadet Open 2019 v Nitře sehráli dramatické sedmisetové bitvy. Bohužel oba rozhodující sady prohráli shodně 8:11 – Ondřej Květon se Slovákem Daliborem Dikem, Jakuba Slapničku vyřadil Francouz Hugo Deschamps.

Zítra v Szombathely startuje Hungarian Junior a Cadet Open i s Radkem Skálou

Tento týden pokračuje seriál turnajů světového okruhu ITTF Junior Circuit v Maďarském Szombathely, kde se hraje špičkově obsazený Hungarian Junior a Cadet Open 2019. Ve startovní listině se to hemží Asiaty, v české reprezentační výpravě nechybí sedmnáctiletý junior HB Ostrov Havlíčkův Brod Radek Skála.

  • Facebook
  • Twitter