Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva opilí řidiči havarovali o víkendu na silnicích Vysočiny

/
/
/
809 Zobrazení



Dopravní nehody dvou řidičů pod vlivem alkoholu zaznamenali policisté na Vysočině v sobotu 26. ledna v noci a v neděli 27. ledna brzy ráno. Oba řidiči řidiči přišli o řidičské průkazy a čelí obvinění ze ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

První havárie se stala v sobotu v nočních hodinách na silnici I/34. „Řidič osobního auta Škoda Rapid, cizí státní příslušník, projížděl po silnici I/34 a mezi Šmolovy a Věží na Havlíčkobrodsku a při průjezdu pravotočivou zatáčkou v místě tříramenné křižovatky se silnicí třetí třídy číslo 3487 dostal s vozem na mokrém povrchu komunikace smyk. Přejel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do kovového sloupku informativní dopravní značky a dále pokračoval silničním příkopem a v místě křižovatky narazil do jedoucího osobního vozu Peugeot. Jeho řidič jel po vedlejší silnici a chtěl odbočit vlevo na hlavní komunikaci směrem na Šmolovy,“ popsala  Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Policisté u řidiče – viníka dopravní nehody – dechovou zkouškou zjistili 1,14 promile alkoholu v dechu a pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška, která vykázala hodnotu 1,14 promile alkoholu v dechu. „Policisté řidiče vyzvali k provedení lékařského vyšetření, spojeného s odběrem krve, kterému se podrobil ve zdravotnickém zařízení v Havlíčkově Brodě. Dechová zkouška u řidiče druhé vozu byla negativní. Při dopravní nehodě se zranil spolucestující z vozu Peugeot, která ale lékařské ošetření na místě dopravní nehody nežádala s tím, že jej poté v případě potřeby vyhledá sama. K jinému zranění při dopravní nehodě nedošlo,“ dodala tisková mluvčí. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 154 000 korun.

Druhá nehoda se stala v neděli časně ráno před půl pátou hodinou na silnici II/351 v katastru Brzkova na Jihlavsku. „Dvacetiletý řidič osobního vozu Škoda projížděl po silnici ve směru jízdy od Brzkova na Polnou, nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu pozemní komunikace a povětrnostním podmínkám a dostal s vozem smyk. Poté pokračoval s vozem vlevo do protisměru, kde najel na levou krajnici a pravým bokem narazil do stromu. Při dopravní nehodě řidič utrpěl lehká poranění, se kterými musel být vozidlem zdravotnické záchranné služby převezen do nemocnice v Jihlavě k dalšímu ošetření. Na místě se řidič podrobil orientační dechové zkoušce, jejíž výsledek ukázal hodnotu 1,71 promile alkoholu. Řidič byl před převozem do nemocnice vyzván k provedení lékařského vyšetření s následným krve, kterému se podrobil,“ dodala Dana Čírtková. Na vozidle vznikla hmotná ve výši 60 000 korun a bylo po dopravní nehodě nepojízdné. V obou případech zahájili policisté úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a řidiči přišli o řidičské průkazy.

  • Facebook
  • Twitter