Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva opilci zaměstnali ve čtvrtek policisty na Vysočině

/
/
/
835 Zobrazení



Ke dvěma opilým museli vyjet ve čtvrtek 27. prosince policisté na Vysočině. Prvního opilého mladíka nalezl v příkopu u silnice na Havlíčkobrodsku policejní psovod, druhý byl silně opilý a budil veřejné pohoršení ve Žďáře nad Sázavou. 

Na policisty se prostřednictvím linky tísňového volání 158 ve čtvrtek 27. prosince krátce před půl desátou večer obrátila mladá žena z Havlíčkobrodska s obavou o život svého přítele, který se nevrátil z práce. „Žena s ním údajně naposledy komunikovala odpoledne kolem půl druhé, když byl ještě v práci, odkud se ale domů nevrátil. Když se ho pokoušela později kontaktovat na jeho mobilní telefon, ten sice vyzváněl, ale nikdo jej nezvedal. Policisté získali od oznamovatelky potřebné informace k popisu osoby, a také k trase jeho možnému pohybu při cestě ze zaměstnání. Muž měl do práce odjet na jízdním kole,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Policisté prověřili místa, kde by se mohl muž nacházet, ale bez pozitivního výsledku. „Policejní hlídka společně s policejním psovodem proto provedla pátrání po trase jeho možného pohybu po silnici vedoucí z místa jeho pracoviště do místa jeho bydliště. Policejní psovod nalezl kolem půl jedenácté v noci muže ležet v silničním příkopu u silnice. V příkopu leželo také jeho jízdní kolo. Muž byl pod vlivem alkoholu. Provedená dechová zkouška vykázala 1,16 promile alkoholu v dechu. Na místo byla přivolána zdravotnická záchranná služba k posouzení jeho zdravotního stavu. Třiatřicetiletý muž naštěstí žádné zranění neutrpěl. Podle jeho vyjádření se mu udělalo nevolno při cestě z práce, a proto si lehl do silničního příkopu. Po vyšetření lékařem zdravotnické záchranné služby byl předán do péče své přítelkyně. V tomto případě skončilo pátrání úspěšně, a to zejména díky profesionální spolupráci policistů integrovaného operačního střediska, policistů obvodního oddělení a skvělé práci policejního psovoda. Celá věc byla s mužem vyřešena na místě uložením pokuty v příkazním řízení,“ dodala tisková mluvčí.

Policisté ze Žďáru nad Sázavou vyjížděli ve čtvrtek kolem půl sedmé večer na vlakové nádraží do Žďáru nad Sázavou, kde se v prostorách čekárny vlakového nádraží zdržoval muž v silně podnapilém stavu. „Muž pokřikoval na kolemjdoucí cestující, padal na zem a nebyl schopný se bezpečně pohybovat. Následně slovně urážel členy bezpečnostní agentury a další osoby, které se zde nacházely. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, jejíž výsledek byl pozitivní – 3,16 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k tomu, že čtyřiapadesátiletý muž v protiprávním jednání pokračoval a existovala tak důvodná obava o jeho život a zdraví, byl na místě zajištěn a převezen k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice do Jihlavy. Muž je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter