Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dušičky se nezadržitelně blíží, své o tom ví i květinářka Edita

/
/
/
1475 Zobrazení



K podzimu neodmyslitelně patří svátek Všech svatých, pro spoustu lidí to znamená, že je čeká výprava pro květinovou výzdobu. Každý, kdo se stará a upravuje hrob svým příbuzným, jistě bude potřebovat věnec, svíčky a možná spoustu dalších drobností.

Všechno se dá obstarat v každém květinářství. Na větší nápor zákazníků je připravené i jedno malé květinářství ve Světlé nad Sázavou. Obchod Květiny u Edity, který patří veselé a usměvavé Editě Hemzalové, už má všechno nachystané. „Já jsem připravená už od začátku října, kdy začínám plánovat první nákupy. Vše se musí dobře vymyslet, aby bylo z čeho vázat a aranžovat,“ vysvětluje Edita Hemzalová, jak to vlastně začíná.
„Svůj sen o vlastním květinářství jsem si snila minimálně patnáct let, dokud jsou malé děti, tak to moc nejde. Ale teď už rok vlastním svůj obchůdek. Vlastně v pátek to byl přesně rok,“ s úsměvem na tváři ukazuje majitelka na kalendář.
„Začátkem týdne začínáme s prodejem a nejvíce jdou takzvané hrnkovky, ke konci týdne už převažují řezané květiny a to hlavně kvůli nejrůznějším víkendovým oslavám. V posledním týdnu, kdy se blíží dušičky, lidé vyhledávají podzimní výzdobu nejen na zkrášlení hrobů,“ vysvětluje počínání zákazníků Edita Hemzalová. Na výběr je spoustu druhů věnců a truhlíků s ikebany, což jsou dušičkové bodláky, které se prodávají v nejrůznějších barvách. Výroba takového jednoho věnce může trvat i půl hodiny, záleží hlavně na náročnosti a velikosti. „Věnce a výzdobu mile ráda udělám přesně na přání zákazníka. Pokud si někdo přinese své doplňky, jsem schopná věnec vyrobit i z toho, co dostanu,“ doplňuje Edita Hemzalová a pouští se do vázání květiny.
„Překvapuje mě také velký zájem o haloweenskou výzdobu, ač se tu tento svátek oficiálně neslaví, tak se dýňová výzdoba stala vyhledávaným artiklem,“dodává na závěr Hemzalová a ukazuje regál plný keramických dýňáků.

  • Facebook
  • Twitter