Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Domácí hospic sv. Zdislavy v Třebíči má dva nové obytné kontejnery

/
/
/
1768 Zobrazení



Dva obytné kontejnery rozšířily zázemí Domácího hospice sv. Zdislavy v Třebíči. Budou sloužit jako sklad léků a kancelář. 

„Začínali jsme v roce 2012 s pár kolegy a odlehčovací službou, která díky velkému úsilí několika kolegů a potřebnosti služby ve společnosti se rozrostla o zdravotní část až do dnešní podoby, která čítá zhruba 70 lidí. Ti 24 hodin sedm dní v týdnu pečují o lidi s vážnou nemocí v jejich domácím prostředí,“ popisuje historii služby její vedoucí Eva Vráblová.

Terénní charakter služby má velké nároky na kvalitu a množství aut, aby se sestřičky i pečovatelky bezpečně dostaly opravdu do všech míst po celém okrese. Zázemí služby proto dosud tvořily pouhé 4 kanceláře a jedna průchozí zasedací místnost. „To už se opravdu nedalo zvládnout. Nikdo neměl klid na práci, všichni se tísnili v malých prostorách a často byly všude krabice nebo šanony. Byli jsme rádi, když zůstala úzká chodba na projití,“ vysvětluje Eva Vráblová.

Služba se rozšiřuje i tím, jak roste povědomí lidí o paliativní péči. „Vážíme si skvělé spolupráce s Nemocnicí Třebíč i obrovské podpory Kraje Vysočina projektu Paliatr Vysočina, který je v republice unikátní. Jsme rádi, že veřejnost o nás ví a je s našimi službami spokojena,“ říká primář domácího hospice sv. Zdislavy Ladislav Kabelka. Díky podpořte silných partnerů pomáhá ročně Domácí hospic sv. Zdislavy zvládnout těžkou nemoc přibližně 300 pacientům na celém Třebíčsku.

  • Facebook
  • Twitter