Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zastupitelstvo Třebíče bude jednat s rozestupy a v rouškách

/
/
/
888 Zobrazení



Ve čtvrtek 23. dubna se letos podruhé sejde Zastupitelstvo města Třebíče. Poprvé v historii bude nutné zajistit bezpečnostní a hygienickou ochranu nejenom pro 27 zvolených zastupitelů, ale také pro veřejnost a vedoucí odborů Městského úřadu v Třebíči.

„Zasedací místnost pro konání zastupitelstva bude náležitě upravená. Před zasedáním bude plošně vydezinfikovaná a zastupitelé budou sedět ve dvoumetrových rozestupech, samozřejmě v rouškách a v rukavicích,“ přiblížil tajemník úřadu Vladimír Kazda.

Na jednání budou v zadní části místnosti, obvykle určené pro veřejnost, přítomni také vedoucí jednotlivých odborů, kteří jsou odpovědní za jednotlivé body, které budou zastupitelé projednávat.

„Dle pokynů Ministerstva vnitra musí být i v období vyhlášení nouzového stavu umožněn přístup veřejnosti na zasedání, se zajištěním hygienických a bezpečnostních opatření. Vyčlenili a připravili jsme tedy další zasedací místnost v budově Městského úřadu, která bude dezinfikovaná a audiovizuálně propojená s jednacím sálem zastupitelů. Zákonné postupy při přihlášení občanů do diskuze bude zajišťovat pracovník úřadu,“ popsal Vladimír Kazda.

Jednání lze sledovat online na webu města
Jako obvykle bude moci veřejnost sledovat jednání zastupitelstva online na webu města, v sekci Zastupitelstvo. „V zájmu ochrany svého zdraví i zdraví ostatních apelujeme na veřejnost, aby svoji přítomnost na dubnovém zastupitelstvu velmi pečlivě zvážila,“ doplnil tajemník úřadu.

  • Facebook
  • Twitter