Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dobrovolníci z polytechniky se připojili k jarnímu úklidu Vysočiny

/
/
/
688 Zobrazení



V dubnu se po celém světě slaví Den Země, který mimo jiné upozorňuje na dopady ničení životního prostředí. Zaměstnanci a studenti VŠPJ si v pátek 22. dubna připomněli tento výjimečný den již podruhé sběrem odpadků v okolí školy v rámci akce Čistá Vysočina.

Čistá Vysočina je název osvětové akce, kterou každoročně v dubnu vyhlašuje Kraj Vysočina v rámci projektu Zdravý kraj a jejíž součástí je úklid veřejného prostranství a přírody na různých místech Vysočiny. Vysoká škola polytechnická Jihlava se letos zapojila již podruhé úklidem okolí budovy školy a nedalekého parku za Odborem dopravy Magistrátu města Jihlavy. Především v blízkosti autobusového nádraží se nejčastěji ze země sbíraly cigaretové nedopalky, žvýkací tabák a papírové jízdenky, a to bohužel i v bezprostřední blízkosti odpadkových košů. Větších odpadků, jako jsou plastové lahve nebo plechovky, bylo letos výrazně méně než loni. Mezi kuriózní nálezy patřil rudý lak na nehty nebo nerozbalená velikonoční čokoládová slepička.

Do 13. ročníku úklidu veřejného prostranství na Vysočině se letos přihlásil rekordní počet zájemců – více než 25 tisíc dobrovolníků.

  • Facebook
  • Twitter