Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dny Země na Chaloupkách ochutnávali všemi smysly

/
/
/
844 Zobrazení



Dny Země na Chaloupkách Kněžice jsou jedním ze dvou hlavních programů pro veřejnost. Ten letošní vyšel naprosto přesně. Dvaadvacátého dubna bylo v neděli. Jak je na tomto pracovišti zvykem, každý příchozí obdržel plánek s programem, takže přesně věděl co, kdy a kde. Motto letošního místního Dne Země znělo: Zamiluj si přírodu.

Letos se na Chaloupkách nad Novou Brtnicí ochutnávalo, očichávalo, ohmatávalo, pozorovalo, zapojily se všechny smysly.
Na děti čekalo dvanáct stanovišť, kde si zkusily najít svůj strom, podívaly na přírodu opravdu zblízka, zkusit, co všechno se dá v přírodě sníst, projít se po hmatové stezce, nebo se pustit až za mořskými želvami. Koupí obsáhlé poučné omalovánky mohli návštěvníci přispět k jejich ochraně. A všude jste mohli získat otisk palce barevnou hlinkou.

Den Země v Kněžicích

Kdo posbíral deset otisků, měl nárok na desetiprocentní slevu publikací a pomůcek ke zkoumání přírody, který nabízel chaloupecký stánek. Zcela zdarma pak takový sběratel otisků dostal malý inspirativní nápadník her a aktivit do přírody.

Den Země v Kněžicích

Hned třikrát se v amfiteátru hrálo divadlo se starým příběhem Muž, který sázel stromy v podání skvělé Báry Dvořákové – studentky JAMU. Okem laskavým ji sledovala její učitelka Adéla Kratochvílová, která ji vede v Ateliéru Výchovné dramatiky Neslyšících na Divadelní fakultě JAMU.
A k tomu všemu samozřejmě oblíbené projížďky bryčkou, výborné pivo, maso pečené na ohni, domácí táč, skvělý guláš nebo výborná polévka pro vegetariány. I zde se vyplatilo zapojit všechny smysly a pochoutky si patřičně užít.
Naučit se milovat přírodu přišlo nebo přijelo do Chaloupek Kněžice takřka 400 návštěvníků. Převažovaly rodiny s malými dětmi, ale hojně bylo i párů, které se na rodičovskou úlohu chystají a sbírají inspiraci k výchově nebo naopak babičky s dědečky, kteří nepřemluvili vnoučata, ale Den Země na Chaloupkách si ujít nenechali.
Na programu krásné slunné neděle se kromě zaměstnanců Chaloupek podíleli i členové Zeměpisné společnosti Morava, www.jdeteven  a Kraj Vysočina.

  • Facebook
  • Twitter