Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tři nákladní auta se srazila ráno na dálnici na Vysočině

/
/
/
872 Zobrazení



V pondělí 23. dubna okolo deváté hodiny ranní došlo k dopravní nehodě na 121. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu, kde se střetla tři nákladní auta. Provoz ve směru na Prahu se vlivem dopravní nehody zcela zastavil.
„Jeden z řidičů kamionu zůstal ve voze zaklíněný, po vyproštění ho letecky transportovali zdravotníci do nemocnice v Brně. Další řidič kamionu se zranil lehce a skončil v jihlavské nemocnici. Policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově zjistili, že řidič kamionu přijížděl od Brna a nevěnoval se zřejmě plně řízení. Přehlédl pomalu jedoucí vozy před sebou a do posledního z nich narazil, to pak narazilo do kamionu, který jel v koloně před ním. Kolona se v daném úseku tvořila kvůli uzavírce před modernizovaným úsekem dálnice. Za místem dopravní nehody se okamžitě vytvořila několik kilometrů dlouhá kolona vozidel,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Policisté odkláněli provoz z dálnice na exitu 134 Měřín a poté vozy pokračovaly do Velkého Beranova, kde znovu najížděly na dálnici D1 ve směru na Prahu. „V místě nehody pracuje specializovaná firma, která se snaží odstranit havarovaná vozidla. Místo nehody je stále neprůjezdné. Policisté ve vzniklé koloně otáčejí osobní vozidla do protisměru a tato vozidla s opatrností sjíždějí v Měříně na exitu 134. Kamiony musí zůstat stát v koloně za dopravní nehodou Zatím nelze stanovit dobu, kdy boudou následky nehody odstraněny a provoz v místě obnoven,“ dodala Dana Čírtková s tím, že u dvou řidičů kamionů policisté dechovou zkouškou na místě vyloučili alkohol, u těžce zraněného řidiče nemohla být dechová zkouška provedena, proto byl zajištěn odběr krve ve zdravotnickém zařízení.

  • Facebook
  • Twitter