Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Děti z Mateřského centra Rolnička Ježíška na druhý pokus našly

/
/
/
830 Zobrazení



Už před Vánocemi se pokoušela skupinka dětí a rodičů nalézt v kostele ve Světlé nad Sázavou Ježíška. Bohužel tenkrát se jim to nepovedlo, protože byl ještě u maminky v bříšku. Pan farář ale dětem slíbil, až se narodí, tak se ho pokusíme najít tedy znovu. Na druhý pokus jsme to zkusili dnes 5. ledna.

V 17.00 se před kostelem sešel hlouček zhruba 30 zájemců o hledání tohoto vánočního symbolu. Některé děti sebou měly připravenou i lucerničku, která ale tentokrát nebyla potřeba, jelikož hledání už proběhlo za světla. „Přeci jenom ale tvojí lucerničku využijeme a budeš taková naše kometa,“ poprosil farář Pavel Jäger jedno z dětí. Před samotným začátkem hledání pan farář znovu připomněl, proč se minule Ježíška najít nepodařilo a jak ho budou děti znovu hledat.
Začátek prohlídky byl před poskládaným betlémem, ve kterém ale pořád někdo chyběl. No a to byl nejlepší čas začít s hledáním. V kostele byl také připravený pro děti malinkatý dárek, který byl ale zatím obehnaný provázkem, aby se k němu nemohlo. Pan farář děti u tohoto dárku vyzpovídal, co dostaly pod stromečkem a nakonec se zeptal i rodičů. Dárků bylo určitě hodně a tak si ani samotné děti nemohly vzpomenout, co že to všechno dostaly. To, že hledání Ježíška začalo u dárků, nebyla náhoda. Dary nesli také tři králové z vánočního příběhu, protože je chtěli přinést betlémskému děťátku. A tak se hlouček dětí vydal nejdříve hledat tři krále, aby mohli společně s nimi hledat nově narozeného Ježíška. Karavana orientálních mudrců i s velbloudem už na ně čekala v zadní části kostela. Tam záludné otázky pokračovaly. Pan farář se ptal dětí, nejenom jak se králové jmenují, ale jaké dary také nesli pro Ježíška. Dokonce se podařilo pojmenovat i přihlížejícího velblouda. Tři králové ve svých dalekých královstvích vzali s sebou zlato, kadidlo a drahocenný olej, a vydali se následovat úžasnou hvězdu. A tak každý z účastníků převzal od mudrců jednu zlatou hvězdu a mohlo se pokračovat v cestě. U další zastávky nechyběla ukázka pravého kadidla. Zájemci si mohli vyzkoušet, jak takové kadidlo hoří a pak krásně voní. Celé cestování po kostele bylo doprovázeno hudbou a zpěvem Květy a Stanislava Mühlfaitových, kteří u žádné takové akce nesmí chybět.
Přes klikatou a spletitou cestu po kostele dorazila celá skupinka opět k zabalenému dárečku. Ze zlatých hvězdiček všichni sestavili jednu velikou betlémskou hvězdu, která už bezpečně ukázala, kde je hledaný Ježíšek. Nakonec byl vybrán jeden zodpovědný rodič, který umístil Ježíška na své místo mezi Marii a Josefa. „Jenomže děti nám tu pořád někdo chybí,“ upozorňoval Pavel Jäger a ukazoval na prázdné místo v betlému. Nakonec se všichni shodli, že musí přicestovat ještě tři králové. Takže nezbylo nic jiného než vybrat další zodpovědné rodiče, aby přinesli tři krále i s velbloudem a betlém byl konečně kompletní. Zlatá hvězda svítila nad betlémem, kadidlo mu dodalo orientální vůni a teprve nyní děti na vlastní nos i kůži poznaly, že díky drahocennému oleji mohou vonět skutečně všichni.
Na závěr celé akce si všichni zazpívali ještě poslední letošní koledu, děti poděkovaly panu farářovi, který dostal vyráběné dárečky. Následovalo vzájemné loučení a přání do nového roku. A už teď se mnozí těší na další společné putování.

  • Facebook
  • Twitter