Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O víkendu tři řidiči na Vysočině pod vlivem drog

/
/
/
624 Zobrazení



Od pátku 3. do neděle 5. ledna zastavili policisté na silnicích Vysočiny tři řidiče, kteří před jízdou požili drogy. V pátek řídila pod vlivem amfetaminu ve Žďáře dvacetiletá žena, v sobotu v Jihlavě devatenáctiletý mladík z Havlíčkobrodska a v neděli v Náměšti čtyřiatřicetiletý muž pod vlivem marihuany.

„Žďárští policisté zastavili v pátek 3. ledna kolem půl jedenácté dopoledne v Haškově ulici osobní auto Seat Toledo, jehož řidičkou byla dvacetiletá žena ze Žďárska. Výsledek testu na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami byl pozitivní na amfetamin. Policisté ženu vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, což bezdůvodně odmítla. Ženě další jízdu zakázali a případ zadokumentovali jako přestupek na úseku dopravy, kterým se dále bude zabývat příslušný správní orgán,“ popsala první případ policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Dalšího řidiče pod vlivem amfetaminu přistihli policisté v Jihlavě v sobotu 4. ledna po desáté hodině večer, když jel s vozem Seat Leon po Jiráskově ulici. „Dechová zkouška byla u muže negativní, test na zjištění ovlivnění návykovou látkou byl pozitivní na amfetamin. Policisté řidiči zakázali pokračovat v další jízdě. Devatenáctiletý muž z Havlíčkobrodska je podezřelý ze spáchání přestupku na úseku dopravy, který policisté šetří,“ doplnila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

V neděli 5. ledna zastavili policisté v Náměšti nad Oslavou po deváté hodině večer vůz Škoda Fabia, které jelo po Třebíčské ulici. „Dechová zkouška u čtyřiatřicetiletého muže ukázala přítomnost alkoholu a pozitivní měl i test na zjištění ovlivnění návykovou látkou. Test byl u řidiče pozitivní na marihuanu, požití drogy před jízdou přiznal. Policisté muži zakázali pokračovat v další jízdě. Je podezřelý ze spáchání přestupku na úseku dopravy, který policisté šetří,“ uzavřela Jana Kroutilová.

  • Facebook
  • Twitter