Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Děti strávily noc v knihovně v Jaroměřicích nad Rokytnou

/
/
/
162 Zobrazení



V pátek 22. března proběhla v knihovně v Jaroměřicích nad Rokytnou po dvanácté Noc s Andersenem. Akce se uskutečňuje po celé České republice a zapojují se do ní především knihovny a školy. Jednou z nich byla i Městská knihovna Jaroměřice nad Rokytnou.

Přihlášené děti dorazily v pátek v 18.00 do knihovny. Po příchodu děti tradičně a okamžitě zaujmou místo se svými spacáčky, kde hodlají spát. Po utáboření se pustily ve dvou družstvech do luštění kvízů, které pro ně nachystal zajíc Felix. Za každý kvíz vítězné družstvo obdrželo vždy klíč, který potřebovalo později večer. Luštění všechny vyčerpalo a bylo třeba si dát večeři.
Po ní následovalo tvoření, při kterém děti vytvořily velikonoční zápichy, které se hodí v předvelikonočním období. Dále se staly děti návrháři a tvůrci placek na připnutí. „Tato činnost je velmi bavila, jak kreslení placek, tak sledování výroby prostřednictvím strojku na placky. Poté následovala velikonoční stezka se zajícem Felixem po městě. Na pěti místech děti odemkly nasbíranými klíči úkoly, které úspěšně splnily. Stezka končila ve strašidelném a tajuplném Špitálu, kde na ně čekal v kapli poklad, který hlídal místní mnich. Poklad byl odnesen do knihovny, kde následovalo zhodnocení večera a odměnění dárkovými balíčky. Poté děti zhlédly pohádku a četly si,“ přiblížila Jitka Kriegsmannová z Městské knihovny v Jaroměřicích nad Rokytnou.

Autorkami akce Noc s Andersenem jsou knihovnice z Knihovny Bedřicha Beneše Buchlovana z Uherského Hradiště, kde se uskutečnila na dětském oddělení v roce 2000 první Noc s Andersenem. Kromě domovské České republiky se tento rok konala akce ještě v 24 dalších zemích.

  • Facebook
  • Twitter