Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Porodní asistentky v jihlavské nemocnici pomocí tejpů ulevují od bolestí a urychlují hojení

/
/
/
182 Zobrazení



Zmírňuje bolesti zad těhotným, napomáhá hojení ran po císařském řezu, nebo podporuje laktaci. Řeč je o tejpování, které nově provádějí v jihlavské nemocnici porodní asistentky. Proškolení zdravotníci dokážou ulevit od problému relativně jednoduchou cestou. Ambulance je v Nemocnici Jihlava otevřená pravidelně jednou týdně.

„V těhotenství mohou tejpy poskytovat oporu pro rostoucí bříško, zmírňují bolesti zad. Před porodem lze využít „crosstejpy“, které účinkují na bázi akupresury a stimulují klíčové body. Tuto techniku je vhodné použít u prodlouženého těhotenství,“ popisuje primářka gynekologicko-porodnického oddělení Petra Herboltová. Tejpování ovlivňuje lymfatický a svalový systém, napomáhá k jeho aktivaci nebo uvolnění, urychluje proces hojení, zmírňuje bolest.

Využít ho můžou také ženy po porodu, kdy pomáhá při diastáze neboli rozestupu břišních svalů a slouží jak k rychlejšímu zavinování dělohy, tak jako podpora laktace. Po císařském řezu podpoří hojení jizvy.

„V gynekologii lze tejpování využít i pro korekci jizev po větších gynekologických operacích. Lze jej také použít pro úlevu od bolesti při bolestivé menstruaci,“ dodává staniční sestra oddělení rizikové gravidity a šestinedělí Markéta Hosová.

Tejpování provádíme u hospitalizovaných pacientek, ambulantní ošetření je možné vždy v úterý, jindy dle domluvy. Objednání a konzultace jsou možné na telefonním čísle 704 960 821.

  • Facebook
  • Twitter