Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Čtvrtý ročník festivalu Start film je na obzoru

/
/
/
788 Zobrazení



Nemáte ještě plány na druhou část letních prázdnin? Jste tvořiví a zajímáte se o film? Přijeďte do Bystřice nad Pernštejnem, kde se od 11. do 17. srpna uskuteční už čtvrtý ročník festivalu studentské tvorby Start film, na kterém se na vlastní kůži přesvědčíte, že ani závěr léta nemusí být nuda.

Festival cílí především na studenty a zakládá si na přátelské a komorní atmosféře. Jeho účastnící se sem každoročně přijíždějí nejen bavit, ale také poznávat, získávat nové kontakty a zkušenosti. V Bystřici se mohou účastnit několikadenních workshopů se zajímavými osobnostmi, od kterých se něco nového přiučí, seznámí se s podobně naladěnými osobami anebo se podívají na filmy. Projekce se za příjemných letních večerů konají pod širým nebem, často navíc za přítomnosti herců nebo režisérů českých filmů. Po celodenních zážitcích si tu festivaloví účastníci odpočinou v doprovodu svých nových známých a třeba i s nějakým osvěžujícím nápojem.

Ani po třech úspěšných ročnících nechtějí pořadatelé Start filmu ustrnout na místě. Snaží proto neustále obohacovat program o nové workshopy a zážitky. Letos se v nabídce objevuje rekordních 11 workshopů. Kromě těch osvědčených a oblíbených, které se zaměřují na filmovou režii, tvůrčí psaní nebo videoklip, se poprvé dostane třeba i na online reklamu či filmové herectví. A kdo že budou letošní lektoři? Najdeme mezi nimi například mladého filmového režiséra Tomáše Pavlíčka, který zaujal diváky i kritiky komedií Chata na prodej, nebo oceňovanou dokumentaristku Apolenu Rychlíkovou, jejíž film Hranice práce vyvolal velké diskuze o pracovních podmínkách v nejhůře placených zaměstnáních v Česku. Už podruhé na START FILM zavítá režisér reklam a videoklipů Ondřej Urbanec, který spolupracuje s kapelami a interprety jako Mirai, Slza, Lake Malawi, Adam Mišík a mnoha dalšími.

Největší novinkou letošního ročníku je však spolupráce s firmou FUJI, která významně vstoupí do festivalového programu. Pro zájemce chystá speciální čtyřdenní workshop fotografie zaměřený na čtyři různé fotografické žánry. Během festivalu zástupci FUJI odprezentují účastníkům nejmodernější technologické novinky z vlastní nabídky, které si přítomní budou moci sami vyzkoušet. Firma FUJI také věnuje jednu velmi hodnotnou cenu do soutěže o nejlepší studentské filmy, která se při festivalu každoročně koná a do které právě nyní můžete přihlašovat své snímky. Podrobnější informace ke spolupráci s FUJI slibují pořadatelé zveřejnit brzy.

Pokud vás festival Start film zaujal, zavítejte na jeho oficiální stránky www.startfilm.cz, kde se dozvíte vše podstatné o programu, o způsobu akreditace na festival i o možnostech ubytování v malebné Bystřici nad Pernštejnem. Kapacita většiny workshopů je omezena na deset účastníků, proto v případě zájmu s přihláškou raději dlouho neotálejte.

  • Facebook
  • Twitter