Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Čeští softbalisté budou hrát o zlato, v semifinále přehráli Nizozemsko

/
/
/
1124 Zobrazení



Havlíčkův Brod bude v sobotu večer dějištěm velkého zápasu. V Hippos aréně ve finále mistrovství Evropy budou čeští softbalisté hrát o čtvrté kontinentální zlato v řadě. Do finále postoupili díky vysoké semifinálové výhře nad Nizozemskem 8:1.

Po nervózní první směně, v níž oba celky zaznamenaly jeden bod, nastal možná klíčový moment zápasu ve druhém dějství. Z duelu totiž kvůli poraněnému kolenu musel odstoupit nejlepší holandský nadhazovač Jeroen Mulder. Jeho post v utkání postupně zastávali tři další hráči, ani jednomu z nich se však v Hippos aréně nevedlo.

Ve třetí směně se Češi díky dlouhému odpalu Davida Mertla vrátili do jednobodového vedení a v následujícím dějství pak o osudu zápasu rozhodli. Dva doběhy zaznamenali díky homerunu Václava Svobody, další dva si pak připsali díky četným chybách soupeře při nadhozech nebo při přihrávkách.

Na konečných 8:1 pak v páté směně Češi zvýšili po dalším parádním dlouhém odpalu Jiřího Korčáka.

S Holanďany se však český celek v pátek neutkal jenom v semifinále, ale i odpoledne na závěr čtvrtfinálové skupiny. A toto utkání národnímu týmu vůbec nevyšlo. Češi sice vedli už 4:1, nakonec však prohráli 6:11. Díky tomuto výsledku Nizozemci vyhráli skupinu a jako druhý evropský tým (po Češích) si zajistili účast na mistrovství světa, které se bude hrát příští rok v Praze a v Havlíčkově Brodě.

O poslední účastnické místo na světovém šampionátu i o postup do bojů o medaile na evropském mistrovství v podvečer hráli Dánové s Brity. Ti s favoritem dokázali držet krok necelou polovinu zápasu, pak tým ze severu Evropy zabral v útoku a vyhrál 7:2.

Finále mistrovství Evropy s českou účastí začne v havlíčkobrodské Hippos aréně v sobotu 30. června v 18.00. O soupeři národního týmu se rozhodne v semifinále, ve kterém na sebe ve 13.00 narazí Nizozemsko a Dánsko. Kromě toho se v Brodě v sobotu budou hrát taky zápasy o páté a sedmé místo.

Páteční výsledky ve čtvrtfinálové skupině: Belgie – Izrael 10:3 (utkání skončilo po 5. směně), Velká Británie – Dánsko 5:2, Holandsko – Česko 11:6.

Páteční zápasy v play off: Dánsko – Velká Británie 7:2, Česko – Nizozemsko 8:1 (utkání skončilo po 5. směně)

Sobotní program:
10.30 Chorvatsko – Německo (utkání o 7. místo)
13.00 Nizozemsko – Dánsko (semifinále, poražený získá bronz)
15.30 Belgie – Izrael (utkání o páté místo)
18.00 Česko – Nizozemsko/Dánsko (finále)

  • Facebook
  • Twitter