Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Červnové farmářské trhy v Brodě

/
/
/
1109 Zobrazení



V Havlíčkově Brodě na Havlíčkově náměstí se v sobotu 6. června uskutečnily farmářské trhy (FT). Oproti předcházejícímu FT v sobotu 2. května byly podstatné změny. Farmáři i návštěvníci nemuseli mít roušky a byla doprovodná hudební akce.

„Poprvé hrajeme po třech měsících, a tak si to určitě společně užijeme,“ řekl Ruda Kubíček ze skupiny AT TIME. Někteří farmáři či prodejci přijeli do Havlíčkova Brodu poprvé. Ivan Kubát nabízel kaktusy a exotické sukuletní rostliny.
„Na FT jsem poprvé, ale jinak k Havlíčkovu Brodu mám osobní vztah, protože jsem zde žil do svých patnácti let. Pěstování kaktusů je můj životní koníček od šesti let,“ uvedl Ivan Kubát, předseda klubu pěstitelů kaktusů a sukulentů v Jihlavě.
Počasí bylo vydařené ke spokojenosti účastníků, návštěvníků i pořadatelek FT. Lída Říhová a Alena Čechová společně pořádají trhy hodně let. Oslovují nové prodejce i lidi na doprovodné akce. „Farmářské trhy mají letos jubilejní 10. ročník ani se tomu nechce uvěřit,“ zavzpomínala Alena Čechová, hlavní pořadatelka trhů.
Jak to vlastně začalo a bylo? Farmářské trhy oživilo nejdříve v roce 2011 samo město Havlíčkův Brod, v roce 2012 pak Alena Čechová, která na jejich pořádání získala od města grant, pro rok 2013 uspěla v grantovém programu na jejich pořádání Hana Kachlířová. V letech 2014-2020 uspěla v grantovém řízení opět Alena Čechová.
Příští FT budou v sobotu 4. července od 8.00 do 12.00.

  • Facebook
  • Twitter