Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Čerta ze světelského parku opět nejspíš někdo poškodil

/
/
/
1063 Zobrazení



V zámeckém parku ve Světlé nad Sázavou stojí díky spolupráci města a místní umělecké školy dvě sochy. Každá z nich si stráží svůj most. Proto zde najdeme sochu anděla u Andělského můstku a sochu čerta u Čertova mostu.

Právě pekelník, který svým prstem snad výhružně ukazuje na hříšníky, přišel tentokrát o dva své prsty. Už jednou ho takto neznámý vandal poškodil, tenkrát ale čert přišel pouze o ukazováček. V neděli 12. dubna byly ještě všechny prsty na svém místě, je tedy možné, že k poškození došlo i během Velikonočního pondělí. To že, jsou oba ulomené prsty položené u čerta, může také značit, že se nejedná o vandalismus, ale pouze o nechtěné poničení.
Na sociální síti se okamžitě rozjela diskuze o tom, jaké je to vandalství a jak viníka nejlépe potrestat. Objevilo se tu ale také pár názorů, že se jedná o zvětrávání pískovce a prsty odpadávají díky vlivům počasí. Pokud by měl někdo informace, které mohou celou situaci objasnit nebo pomoci vyřešit, můžete se obrátit na Městský úřad ve Světlé nad Sázavou na telefonní číslo: 569 496 611. Město přislíbilo opravu hned, jak to bude možné.

  • Facebook
  • Twitter