Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Benefiční koncert Děti dětem po šestnácté v Třebíči

/
/
/
1088 Zobrazení



V pátek 26. dubna se uskuteční v divadle Pasáž v Třebíči benefiční koncert Děti dětem. V programu koncertuje, tančí a zpívá na 350 žáků ZUŠ Třebíč. Jako hudební hosté se letošní rok představí žáci ZUŠ Náměšť nad Oslavou a ZUŠ Moravské Budějovice.

Na závěr programu všichni žáci společně provedou Eurovision Tune, Falling Slowly, Mahna Mahna a tradiční závěrečnou skladbu každého koncertu Sailing.

Cíle benefičního koncertu je podpora Rané péče Třebíč, která pečuje o děti, které přišly na svět s vážným hendikepem. Právě u těchto dětí je třeba na nic nečekat a pustit se do speciální, odborné péče co nejrychleji. Ve vývoji každého dítěte hrají první tři roky obrovskou roli. Kompenzační možnosti mozku jsou v tomto období tak obrovské, že umožňují nejlépe rozvinout náhradní mechanismy. Letošní dar je přímo pohádkový: interaktivní projektor SENse mikro. Přístroj reaguje na pohyb, a tak poskytuje interaktivní zážitky, vytváří prostředí pro dynamický rozvoj zraku, sluchu i hmatu u dětí. Má 18 interaktivních témat, např. Zvlněná vodní hladina – procházka po vodní hladině, možnost interakce s rybami nebo Malování – promítání různých předmětů na podlahu, malování rukama, nohama či štětcem.

Druhým obdarovaným je stejně jako minulý rok nejmladší ekocentrum Chaloupky o. p. s., Zahrada u řeky v Brněnské ulici za novou prodejnou Technik B. Jedná se o terénní pracoviště, takže zde nenajdeme budovu s učebnami, jako na ostatních ekocentrech Chaloupek, ale pouze malý dřevěný domek pro zahradníka, nářaďovnu a od loňského koncertu i splachovací dřevěné toalety s umývárnou a pitnou vodou. Krédem a filozofií Chaloupek je učení venku pod širou oblohou. Někdy je však počasí tak nepříznivé, že je střecha nad hlavou nutností. Druhým hlavním cílem letošního koncertu je proto prostorný kruhový stan z bílé celtoviny. V takovém stanu je dostatek světla i v dešti a zároveň příjemný stínu, když slunce nemilosrdně pálí. Díky letošnímu koncertu může Kids for Kids věnovat Chaloupkám druhou polovinu stanu. Tu první polovinu věnovala v loňském roce firma Litobal od Moravských Budějovic. Letos je tedy konečně stan celý a v době koncertu již bude stát na zahradě. Krásným doplňkem k tomuto praktickému daru je dendrofon. Úžasný hybrid mezi hudebním nástrojem a pomůckou pro poznávání dřevin. Během koncertu bude stát na pódiu.

  • Facebook
  • Twitter