Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Během víkendu jedenáct opilých řidičů na Vysočině

/
/
/
1021 Zobrazení



Prázdniny odstartovala na silnicích Vysočiny dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu všech účastníků silničního provozu. Policisté zjistili o víkendu 413 přestupků, s akcemi budou pokračovat po celé letní prázdniny.

V průběhu víkendu zkontrolovali policisté celkem 2 006 vozidel a zjistili 413 dopravních přestupků. Celkem 399 přestupků v dopravě vyřešili policisté uložením pokuty v příkazním řízení. Čtrnáct zjištěných přestupků odevzdali do správního řízení.

„Ve 135 případech řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost jízdy, 130 přestupků vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení a zbývající přestupky policisté zadokumentovali a předají je k vyřešení do správního řízení.

V jedenácti případě policisté zjistili řidiče v podnapilém stavu – v šesti případech naměřená hodnota byla nad jedno promile alkoholu, takže se jednalo o podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V pěti případech nepřesáhly hodnotu jednoho promile, jde tak o přestupkové jednání ze strany řidiče. Tři další řidiči byli pod vlivem jiných omamných a návykových látek.

V 58 případech policisté zjistili, že řidiči nebo jejich spolujezdci nepoužili při jízdě bezpečnostní pásy a v jednom případě nebylo převážené dítě umístěno v dětském zádržném systému. V osmadvaceti případech neměli řidiči v pořádku technický stav svého vozu a šest řidičů jelo po dálnici D1 bez platné dálniční známky. Šest řidičů při kontrole nepředložilo řidičský průkaz a deset dalších řidičů nepředložilo doklad o zákonném pojištění vozidla – tzv. povinné ručení. Jeden přestupek byl zjištěn u cyklisty a tři přestupky u motocyklistů. Všechny byly vyřešeny uložením pokuty v příkazním řízení,“ udělala účet za víkendovou akcí na silnicích Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

V rámci dopravně bezpečnostní akce využívali policisté v terénu také speciální kamion tým, který kontroloval řidiče nákladních a dodávkových vozů. „V třech případech jsme zjistili překročení nejvyšší povolené hmotnosti kontrolovaného vozidla. Za tato porušení uložili policisté pokuty v příkazním řízení,“ dodala tisková mluvčí, podle níž jsou prázdniny rizikovým obdobím, a proto by řidiči měli věnovat situaci na silnicích zvýšenou pozornost. Bezpečnostní akce by na Vysočině měly pokračovat i v průběhu dalších letních měsíců.

  • Facebook
  • Twitter