Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Alternátoru v Třebíči začala výstava o 65 letech jádra na našem území

/
/
/
965 Zobrazení



Pětašedesát let. Tak dlouho už na našem území probíhá jaderný výzkum. Toto významné výročí, jeho důležité milníky, osobnosti, ale třeba i podniky, které se jadernou energetikou zabývají, si mohou připomenout návštěvníci Ekotechnického centra Alternátor v Třebíči, které ode dneška do 5. srpna hostí výstavu 65 let jaderného průmyslu v Česku.

Na celkem osmnácti panelech se lze dozvědět zajímavosti o jaderné energetice u nás i ve světě. Výstava také reflektuje současnou přípravu výstavby nových jaderných zdrojů v České republice. Právě v nedaleké Jaderné elektrárně Dukovany (JEDU) by měly být v následujících několika letech postaveny nové bloky, které tak zabezpečí výrobu energie z jádra i v příštích desetiletích. Tato problematika je významná pro obyvatele celé České republiky, pro Třebíčsko ale o to více z toho důvodu, že dukovanská elektrárna je v regionu nejvýznamnějším zaměstnavatelem.

Výstavu organizuje web atominfo.cz. Návštěvníci ji najdou ve foyer Alternátoru, přístupná je zdarma.

  • Facebook
  • Twitter