Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Šachisté z Vysočiny na Mistrovství České republiky mládeže v rapid šachu

/
/
/
850 Zobrazení



Jen několik málo dnů po tom, co skončilo Mistrovství Evropy družstev hráčů 50+ a 65+, se do hotelu Don Giovanni v Praze sešla mládežnická špička z celé České republiky. Nominaci Krajského šachového svazu Vysočina získala Kamila Havelková (D10), Martin Policar (H10), Lucie Šťávová (D12), Matěj Zezula (H12), Markéta Šťávová (D14) a Šimon Lang (H14), Lucie Rybáčková (D12), Jakub Zezula (H14) a Adam Kutil (H12).

Hrálo se tempem 2×20 minut + 5 s/tah v jednotlivých kategoriích 10–14 let. Mezi výše nasazené hráče ve svých kategoriích patřili Martin Policar a Lucie Rybáčková na sedmém místě, Šimon Lang uzavíral první polovinu startovní listiny na 21. místě a díky tomu, že Adam Kutil dostal do turnaje zapsáno vážné Fide ELO, tak i on šel do turnaje z šestého místa. Většina hráčů však kvůli kovidové pauze toto tempo dlouho nehrála, a tak jsme byli zvědaví, jak se s tím poperou. A zvládli to velmi dobře.

Výprava z Vysočiny, foto: Jan Zezula

Všichni hráči uhráli minimálně 50 % bodů, což je ve společnosti těch nejlepších z celé republiky velmi pěkné. Nejvíce – šest – bodů získal Martin Policar. Do turnaje vstoupil parádně čtyřmi výhrami v řadě, druhý den už se mu tolik nedařilo. Ziskem 5,5 bodu se na turnaji prezentovali Šimon Lang, Lucie Rybáčková a Markéta Šťávová. Adam Kutil a Jakub Zezula odjíždějí z turnaje s 5 body, ostatní hráči získali 4,5 bodu.
V doprovodném Open turnaji hájil Krajský šachový svaz Vysočina ještě Martin Rybáček. Nasazený jako devátý skončil se ziskem 5,5 bodu na krásném 5. místě.
„Myslím, že hráči předvedli pěkné výkony a zaslouží si pochvalu. Dále bych chtěl poděkovat KŠSV za podporu a úhradu startovného všem hráčům v mistrovských kategoriích. Poděkování patří také všem rodičům, kteří podporují své děti v šachové hře,“ zhodnotil vystoupení na turnaji manažer Šachového centra talentované mládeže v Kraji Vysočina Jan Zezula.

                                                                                                                          

Foto: Jan Zezula, manažer Šachového centra talentované mládeže Kraje Vysočina

  • Facebook
  • Twitter