Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Parciálním trolejbusem v Jihlavě zdarma až na Bedřichov

/
/
/
615 Zobrazení



Evropský týden mobility mohou lidé oslavit jízdným zdarma a retrojízdami. Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) akci připravil na neděli 19. září nejen pro své cestující, ale i pro turisty.

V tento den se otevře také rekonstruovaná část trolejového vedení nad kruhovým objezdem na ulicích Havlíčkova a Pražská a lidé se budou moci poprvé projet také parciálním trolejbusem (linka R3) po trase nově budované trolejbusové tratě na Bedřichov. Z reproduktorů ve vozidlech na lince R3 uslyší komentář představující novinky na modernizované a nově stavěné trati.  Pro nejmenší cestující připravil DPMJ soutěž. Kdo odevzdá průvodčímu retro linky básničku s tématem MHD, dostane odměnu.

Pro všechny fanoušky historických vozů jsou opět připraveny populární retrojízdy. Tentokrát mají podtitul „střídání generací“. Všichni zájemci se mohou projet po Jihlavě v historických vozech na lince R1 a lince R2. Trasy a jízdní řády retrolinek najdete níže.

Cestující se mohou svézt těmito historickými vozy:

Škoda 9Tr  (zapůjčil DP Pardubice)

Škoda 14Tr (zapůjčilo ZHTA)

Škoda 24Tr (vlastník DPMJ)

Karosa ŠM 11 (zapůjčil DP Brno)

Karosa B 732 (zapůjčil DP Brno)

Karosa B 952E (vlastník DPMJ)

Další podrobnosti o jihlavském dopravním podniku a o akci v neděli 19. září jsou uvedeny na webu www.dpmj.cz

  • Facebook
  • Twitter