Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Po srážce osobního a nákladního auta v Golčově Jeníkově hořelo

/
/
/
816 Zobrazení



V sobotu 10. dubna se stala před polednem dopravní nehoda osobního a nákladního vozu s následným požárem v areálu benzinové čerpací stanice v Golčově Jeníkově. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Ledče nad Sázavou společně s dobrovolnými hasiči z Golčova Jeníkova.

„Z osobního vozu museli hasiči za pomoci hydraulického nářadí vyprostit zaklíněnou zraněnou osobu. Ihned po vyproštění byla zraněná osoba předána do péče zdravotníků. Hasiči místo události technicky zabezpečili,“ uvedla Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

U havárie zasahovala také záchranářská posádka z Habrů a lékařská výjezdová skupina z Havlíčkova Brodu. „Zaklíněného řidiče osobního auta museli ze zdemolované kabiny vyprostit hasiči. Kvůli nedostupnosti našeho vrtulníku, který v té době zasahoval u jiné události, byl na místo povolán vrtulník LZS z Hradce Králové, který těžce zraněného pacienta transportoval do traumacentra,“ doplnil Petr Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

Zdemolované osobní auto po srážce s nákladním autem a následném požáru na benzinové stanice v Golčově Jeníkově, foto: HZS Kraje Vysočina

„Dvaadvacetiletý mladík s osobním vozem Škoda Fabia projížděl po silnici II/345, když náhle přejel zřejmě úmyslně do protisměru na benzínovou čerpací stanici a u jednoho ze stojanů čelně narazil do nákladního auta s návěsem. Po nárazu došlo k požáru osobního vozu a k poškození nákladní auta DAF. Na poškozených vozidlech vznikla hmotná škoda ve výši 250 000 korun. Škoda na majetku čerpací stanice nevznikla,“ dodala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Případné ovlivnění mladíka alkoholem případně jinými omamnými nebo psychotropními látkami budou policisté znát podle slov Dany Čírtkové na základě rozboru krve.

  • Facebook
  • Twitter