Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Svátek světelského volejbalu uspořádal Jaroslav Hroch

/
/
/
774 Zobrazení



Extraligové utkání mezi týmy Volejbal Brno a VK Dukla Liberec zorganizoval ve středu 15. ledna ve sportovní hale ve Světlé nad Sázavou Jaroslav Hroch z domácího oddíl volejbalu.

Kde a kdy vznikl nápad uspořádat extraligové utkání právě ve Světlé?
Nápad vznikl před několika lety, kdy jsem se dozvěděl od starosty, že nová hala ve Světlé skutečně vyroste. Slíbil jsem mu, že na otevření haly přivedu volejbal nejvyšší ligové úrovně. Hala měla být původně dokončená až v prosinci, proto k utkání došlo až nyní (Počítalo se s oficiálním otevřením až v lednu.).

Bylo by možné hrát ve Světlé extraligu, pokud by tu nebyla nová moderní hala?
Bohužel dříve by se takové utkání do Světlé nepodařilo dostat, protože žádná tělocvična nemá požadovanou výšku, rozměry a zázemí.

Jak složité je takovou akci zorganizovat?
V minulosti jsme ve Světlé na zimním stadionu opakovaně uspořádali krajský festival minivolejbalu, což byla akce, která rozsahem odpovídá tomuto utkání. Takže rozsahem jsme připraveni byli, ale český pohár extraligy samozřejmě vyžaduje jiné podmínky. Proto příprava namísto jednoho podvečera probíhala několik podvečerů a telefonátů během dvou týdnů příprav bylo několik desítek. Den utkání už nás samozřejmě zaměstnal na 100 %.

Kolik lidí se na celé akci podílelo?
Tady bych chtěl poděkovat za finanční pomoc městu Světlá nad Sázavou v osobě starosty Honzy Tourka a místostarosty Pepy Hnika, protože náklady této akce přesahovaly finanční možnosti oddílu i výnos ze vstupného.
Při organizovaní akce mi nejvíce pomohli Tomáš Rosecký ze Sportovního zařízení města a Jarka Holoubková z volejbalového oddílu. Hladký průběh samotného hracího dne by se neobešel bez pomoci děvčat z družstev žákyň a juniorek, mé rodiny, Aleny Filippi, Zdeňka Čermáka a Michala Hájka. Pokud jsem na někoho zapomněl, tak se dodatečně omlouvám.

Předpokládám, že se nejedná o poslední akci, na co mohou Světeláci těšit dál?
Nechci se zavazovat k žádnému přesnému termínu, ale rádi bychom v příštím roce dostali do Světlé i extraligu žen.

A jak to vypadá se Světelským volejbalem, vyhovuje místním týmům nové prostředí?
Tak hala je pro nás splněný sen, protože jsme na ni dlouho čekali a mnohdy si museli vyslechnout poznámky a výtky o neregulérních podmínkách sokolovny, „sklárenské“ tělocvičny či tělocvičny ZŠ Lánecká. První turnaje v nové hale už máme za sebou a za nás naprostá spokojenost.

Co chybí hale nebo světelskému volejbalu?
Hale nechybí vůbec nic, ale světelskému volejbalu chybí více trenérů a lidí, kteří jsou ochotni obětovat svůj volný čas ve prospěch krásného sportu „pod vysokou síťí “.

  • Facebook
  • Twitter