Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dopravně bezpečnostní projekt Vidíme se v Jihlavě a Třebíči

/
/
/
589 Zobrazení



Ve středu 10. a v pátek 12. dubna se v Jihlavě a v Třebíči Borovině uskuteční dvě akce v rámci preventivního projektu Vidíme se. Policisté se zaměří na chodce.

„Od začátku letošního roku do konce března na Vysočině policisté šetřili celkem 33 dopravních nehod s účastí chodců. Při těchto nehodách byla jedna osoba usmrcena, jedna utrpěla těžké zranění a 30 chodců bylo zraněno lehce. V devíti případech pak dopravní nehodu zavinil sám chodec. Za stejné období letošního roku policisté šetřili také sedm dopravních nehod s účastí cyklistů, při kterých všech sedm cyklistů utrpělo zranění. V pěti případech však dopravní nehodu zavinil samotný cyklista,“ uvedl
David Linhart, koordinátor prevence.
V průběhu celého roku se policisté na Vysočině v rámci běžného výkonu služby a při mimořádných dopravně bezpečnostních akcích zaměřují a i nadále budou zaměřovat na kontroly chodců a cyklistů s cílem co nejvíce zvýšit jejich právní vědomí v oblasti bezpečného chování v silničním provozu.
„Dopravně bezpečnostní Vidíme se je celorepublikový projekt, do kterého budou zapojeni především dopravní policisté, kteří se ve spolupráci s policisty oddělení tisku a prevence zaměří především na kontrolu chodců. Ve středa 10. dubna se akce uskuteční od 6.30 do 7.30 na křižovatce ulic Vrchlického a 17. listopadu v Jihlavě, v pátek 12. dubna od 6.00 do 7.00
na točna na konečné zastávce MHD v Koželužské ulici v Třebíči Borovině,“ dodal David Linhart.

  • Facebook
  • Twitter