Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Třebíčský Alternátor o pololetních prázdninách promítá třikrát denně

/
/
/
572 Zobrazení



Promítat se bude v 10.30, 13.30 a 15.30, po domluvě s průvodci lze zhlédnout buď všeobecnou projekci týkající se největších zajímavostí sluneční soustavy i planety Země, nebo specializované projekce nazvané Vesmírné sedmičky a Malá doba ledová. Centrum bude otevřeno od 8.30 do 16.30.

V Alternátoru lze nyní v rámci běžného vstupného navštívit i výstavu Veterány z Boroviny, která fotografiemi a třemi opravdovými historickými vozy Škoda Felicia, Tatra 603 a Tatra 613 mapuje automobilovou historii borovinské obuvnické továrny, a také netradiční expozici 60 let Zoo Jihlava připravenou Horáckým divadlem Jihlava k výročí založení jihlavské zoologické zahrady.

Unikátní projekční koule, kterou lze vidět v Alternátoru, je velice neobvyklé zobrazovací zařízení, jichž v Evropě najdeme pouze osm. Vyvinul ji americký Národní úřad pro oceán a atmosféru (NOAA), který na ni ve spolupráci se svým partnerským Národním úřadem pro letectví a kosmonautiku (NASA) dodává speciální datasety. Na kouli tak lze například vidět oblačnost či zemětřesení kdekoli na zeměkouli v aktuálním čase, nechybějí ale ani detailní snímky planet a dalších těles sluneční soustavy.

  • Facebook
  • Twitter