Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Šestý ročník běžeckého závodu navázal na předchozí tradici úspěšně

/
/
/
1113 Zobrazení



V neděli 19. září se v areálu veřejných sportovišť Plovárenská v Havlíčkově Brodě uskutečnil šestý ročník půl maratonského závodu. Součástí jednotlivých kategorií byla i soutěž běžeckých týmů. Na obě tratě 21,1 a 10 km vyběhlo 156 vytrvalců z různých částí české republiky.

Tváří závodu byl letos propagátor běhání, maratonec Eda Kožušník. Spoluautor běžecké příručky Prostě běž! a propagátor běhání. „Běžecké události v Havlíčkově Brodě předpovídám velkou budoucnost. Rychlá trať v malebném prostředí Sázavy je ideální jak pro začínající běžce, tak pro ty, kteří se chtějí zaběhnout nový osobní rekord,“ uvedl Eda Kožušník. I on totiž vyzkoušel atraktivní závod podél řeky Sázavy.

Havlíčkobrodský půlmaraton, foto: Pavel Zábranský

Sportovní událost moderoval Martin Nedbal, takřka znalec problematiky maratonských běhů, který verbálně zprostředkoval závodníkům i paralelně probíhající Berlínský maraton, kde padl světový rekord.
Na půlmaratonské trati zvítězil nakonec v mužích Dalibor Bartoš (01:19:09)
z Jablonce nad Nisou, v ženské kategorii domácí Iva Součková (01:40:01)
z Havlíčkova Brodu. Traťový rekord závodu, které drží Jan Kohut (2016) a Leoš Pelouch (2017) se shodným časem 1:13:52, nebyl tedy překonán.
Mezi ženami je stálou traťovou rekordmankou Kristýna Dvořáková, která dokončila v loňském roce závod v čase 1:22:01.

Na trati 10 km zvítězil opět domácí závodník Jan Krajcigr (00:37:13) z Havlíčkova Brodu a mezi ženami Kristýna Váchová (00:44:00) z Humpolce. Půlmaratonu se zúčastnilo 114 běžců a běžkyň, na desítce soutěžilo 56 závodníků a závodnic.
Výsledky

Závod zorganizovala tento rok společnost Kus Plus, z. s., která je už několik let úspěšným pořadatelem známého Nymburského půlmaratonu. Vystřídala tak firmu B:Group, která tomuto závodu položila pevné základy v průběhu předchozích pěti ročnících.
Nezbývá než pozvat všechny účastníky, fanoušky i občany Havlíčkova Brodu a další ročník v roce 2019.

Akci podpořili
Město Havlíčkův brod
Raiffeisenbank a. s., pobočka Havlíčkův Brod
Kus Plus z. s.
JSK Service
Cross Audio Production
Gymnázium Havlíčkův Brod
2XU
Server prostebez.cz
Česká televize Brno

  • Facebook
  • Twitter