Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

SENI Cup 2018: Triumf PSS Zahrada a show internacionálů

/
/
/
1000 Zobrazení



Na 13. ročník fotbalového turnaje zdravotně postižených SENI Cup 2018 přijela ve středu 30. května do Havlíčkova Brodu zatím nejsilnější sestava známých osobností. Rolí patronů turnaje se ujali tři fotbalové legendy – kromě Antonína Panenky a Ladislava Vízka poprvé i sparťanská ikona Jan Berger.


Turnaj, v němž se střetlo šestnáct týmů reprezentujících zařízení sociálních služeb pro zdravotně postižené, zahájil po deváté hodině slavnostním výkopem starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl a náměstek hejtmana Kraje Vysočina Pavel Franěk Dopoledne se bojovalo ve čtyřech základních skupinách, jejichž vítězové se střetli po obědě v semifinále a posléze ve finálových bojích.

SENI cup 2018, foto: Libor Blažek

V prvním semifinále se tak utkali zkušení borci z MSSS Vejprty s reprezentanty Domova Horizont Kyjov. Po vyrovnaném boji zvítězili nakonec jasně borci z Vejprt 3:0 a postoupili do finále.
V druhém semifinále poměřil síly nováček turnaje, poskytovatel sociálních služeb Zahrada z Kladna a Domov Kopretina Černovice. V napínavém zápase zaslouženě zvítězili reprezentanti Zahrady 4:3.
V dramatickém a vyrovnaném finále se po remíze 4:4 poprvé v historii turnaje rozhodovalo o vítězi v penaltovém rozstřelu. V něm se štěstí přiklonilo na stranu kladenských, kteří se tak při své premiéře na Seni Cupu stali překvapivými vítězi celého turnaje.
V zápase o třetí místo Kopretina Černovice porazila Horizont Kyjov 8:2.
Díky nebývalému množství partnerů turnaje si každý z účastníků odvezl hodnotné ceny, které jim pomohou rozvíjet fotbalové dovednosti. Vítěz navíc navštíví studia České televize, která z turnaje přinesla reportáž, poražený finalista vyrazí za kulturou do IMAXU a první tři mužstva si užijí domácí ligové utkání SK Slavia v pražském Edenu.

SENI cup 2018, foto: Libor Blažek

K výborné náladě, jež i díky krásnému letnímu počasí na hřišti místního Slovanu panovalo, přispěla velkým dílem zpěvačka Heidi, která svými chytlavými písničkami stejně jako loni doslova roztancovala hráče i diváky. V poledne koncertoval Martin Maxa, který se na turnaj vrací již pravidelně.

Událostí byla také autogramiáda fotbalových legend, s nimiž se někteří hráči zdravili jako se starými známými. Panenka, Vízek i Berger rozdali desítky podpisů a fotografií a ochotně se fotili s jednotlivými hráči i celými týmy. Setkání zdravotně postižených fotbalistů s jejich idoly pro ně bezpochyby bylo jedním z nejsilnějších zážitků, které si z 13. ročníku SENI Cupu odvezli.

Jan Berger na SENI cupu 2018, foto: Libor Blažek

Dalším vrcholem turnaje se stalo závěrečné exhibiční utkání VIP týmu sestaveného z patronů turnaje a pořadatelů z firmy Bella Bohemia, jenž se utkal s vítězným celkem PSS Zahrada. Antonín Panenka i přes bolavé kyčle předvedl, že fotbalová chytrost se ani s přibývajícími křížky neztrácí, vytříbenou techniku ukázal ligový kanonýr Ladislav Vízek, zatímco Jan Berger, dnes snad ještě štíhlejší a šlachovitější než v dobách své největší slávy, běhal po trávníku jako zamlada.

Letošní SENI Cup, jehož organizátorem je společnost Bella Bohemia, dodavatel hygienických, kosmetických a zdravotnických výrobků na český trh, opět potvrdil vysokou úroveň tradičního turnaje.

  • Facebook
  • Twitter