Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva drogoví recidivisté na Jihlavsku znovu ve vazbě

/
/
/
615 Zobrazení



Za mřížemi skončili muž a žena z Jihlavska, kteří nakupovali a distribuovali pervitin. Kriminalisté muže a ženu zadrželi v době, když si pervitin mezi sebou předávali. Rukama ženy prošlo v období od začátku jara kolem sto padesáti gramů pervitinu. Policejní komisař zahájil trestní stíhání obou obviněných, na podaný návrh byli muž i žena vzati do vazby.

Kriminalisté dopadli v Kollárově ulici v Jihlavě muže a ženu, kteří patřili na drogové scéně na Jihlavsku k významným zdrojům pervitinu v krajském městě. Pervitin kriminalisté zajistili a látka bude podrobena zkoumání na odborném policejním pracovišti. Oba zadržení byli umístěni do policejních cel. Kriminalisté provedli v bytě v Jihlavě, kde podezřelá žena bydlela, domovní prohlídku.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání muže i ženy. „Třicetiletá žena byla obviněna ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, přičemž čin byl spáchán ve značném rozsahu. Čtyřicetiletý muž je také obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněná žena byla v minulosti už soudně trestána, na konci letošního května byla odsouzena v souvislosti s jinou trestnou činností na úseku drog. Také muž byl již soudně trestán, vloni v létě odešel od soudu za spáchanou drogovou trestnou činnost s podmíněným trestem odnětí svobody se zkušební dobou na dva roky, přesto se v následující době dopouštěl další trestné činnosti na úseku drog.

„Žena byla obviněna z toho, že si přibližně od letošního jara opatřovala pervitin. V jednotlivých případech se převážně jednalo o množství kolem deseti gramů. Pervitin si žena většinou přebírala na různých místech Jihlavy a platila částku kolem jednoho tisíce korun za gram. Celkem si v daném období opatřila kolem 150 gramů pervitinu. Drogu žena používala pro svoji potřebu a také ji dále distribuovala. Pervitin si opatřoval a dále poskytoval dalším lidem také obviněný muž. Jemu prošlo rukama několik desítek gramů drogy. Pervitin si dvojice prodávala rovněž mezi sebou, při směně pervitinu za peníze, ke které došlo minulý týden, byli muž se ženou dopadeni a poté skončili v policejní cele,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že u obou obviněných vzniklo důvodné podezření, že budou v páchání trestné činnosti pokračovat, policejní komisař proto podal státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí muže i ženy do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byli oba vzati do vazby a policisté obviněného muže i ženu eskortovali do věznice.

Za zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy lze uložit podle informací policistů trest odnětí svobody až na deset let.

  • Facebook
  • Twitter