Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dopřejte si něco dobrého a udělejte dobrý skutek, vyzývají ve Žďáře

/
/
/
791 Zobrazení



Ve středu 3. října proběhne ve Žďáře nad Sázavou šestý ročník charitativní akce Koláč pro hospic, kterou tradičně pořádá žďárská Charita. Sbírková kampaň se uskuteční v rámci Světového dne hospiců a paliativní péče a koná napříč oblastními charitami Kraje Vysočina.
Akce proběhne v ulicích města Žďár nad Sázavou a také na stánku u firmy Vesna lahůdky na Horní ulici ve Žďáře nad Sázavou v době od 9.00 do 16.00.
„Cílem této kampaně je podpora Domácí hospicové péče ve Žďáře nad Sázavou. Dobrovolným příspěvkem ve výši 40 Kč podpoříte tuto službu a dostanete sladký koláč. Finanční prostředky, které budou vybrány, poputují na zabezpečení péče o nevyléčitelně nemocné,“ vysvětluje Jana Kincová Křížková, vedoucí Domácí hospicové péče.
Každoročním dodavatelem krásných a voňavých koláčků jsou místní pekárny ENPEKA, a. s., Žďár nad Sázavou a Pekařství Řečice.

Koláč pro hospic

Po šesté hodině ranní budou moci podpořit Domácí hospicovou péči společně se zaměstnanci firmy Žďas, a. s., a nově také se zaměstnanci firmy Del, a.s. na Strojírenské ulici ve Žďáře nad Sázavou.
Tradičně se také do kampaně zapojí i žďárská Poliklinika. Dobrovolníky a pracovníky žďárské Charity bude možné s koláčky potkat od 6.30 ve spojovací chodbě poblíž bufetu. Dále se svým příspěvkem budou moci zapojit úředníci z Úřadu práce Žďár nad Sázavou a z Městského úřadu ve Žďáře nad Sázavou.
Během dopoledne bude možné oslovit dvojice dobrovolníků z řad studentů Střední zdravotnické a Vyšší odborné školy zdravotnické na náměstí, pěší zóně a dalších frekventovaných místech Žďáru nad Sázavou.
Letos poprvé se do kampaně přidají i zaměstnanci skupiny firem PKS. Podpořit službu bude možné také na stánku v Knihovně Matěje Josefa Sychry.
„V letošním roce plánujeme podpořit Domácí hospicovou péči s více než 2 000 koláči. Pojďte do toho s námi a odměňte se za dobrý skutek něčím sladkým,“ vzkazuje Jana Kincová.

  • Facebook
  • Twitter