Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Basketbalista a volejbalistky na jihlavské radnici

/
/
/
868 Zobrazení



Náměstek primátora Jaromír Kalina a vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy Tomáš Koukal přivítali na jihlavské radnici extraligové volejbalistky Krajského centra talentované mládeže Volejbal Vysočina a mistra republiky, čtrnáctiletého basketbalistu Matěje Dáňu.

Tým dvanácti juniorských volejbalistek uhrál svůj postup do extraligy v polovině května na hřišti jihlavského Teniscentra proti týmu z Frýdku Místku. Děvčata tím zajistila poprvé mládežnickou extraligovou soutěž nejen pro město Jihlavu, ale pro celý Kraj Vysočina.

Úspěšní sportovci na jihlavském magistrátu

„Kvalifikaci do extraligy juniorek jsme již uhráli před minulou sezonou, bohužel to ale poté nevyšlo, jak jsme si představovali. Naším cílem znovu bude, abychom neudělali stejné chyby jako v loňské sezoně a nemuseli to znovu napravovat na poslední chvíli,“ sdělil trenér jihlavských volejbalistek Zdeněk Meitner.

Dalším úspěšným sportovcem je čtrnáctiletý basketbalista Matěj Dáňa z Jihlavy, který se v extraligové kategorii s týmem BK Pelhřimov stal mistrem České republiky a také nejužitečnějším hráčem turnaje. Stal se také vítězem základní skupiny evropské mládežnické ligy a byl druhý ve finálové skupině Evropa – Západ.

Volejbalistky na jihlavském magistrátu

„Od dob bratrů Bendových nemáme lepšího basketbalistu než Matěje,“ pochválil 185 cm vysokého rozehrávače Tomáš Koukal. Společně s Matějem se setkání zúčastnili také jeho rodiče a trenér jihlavských basketbalistů Petr Pešout.

„Doufám, že to dotáhne co nejdál, ale záleží to všechno na něm, jak bude chtít a co tomu obětuje. Doufám, že časem přijdou i zajímavé nabídky, protože nejdůležitější je dostat šanci,“ řekl trenér Petr Pešout.

„Sám jsem hrál basketbal a vím, jak je v jejich věku náročné se věnovat sportu a ještě chodit do školy. Vzdělání je však důležité a všichni sportovci by měli počítat i s tím, že to není práce na celý život. Přeji jim proto hodně sil a odhodlání i do dalších let,“ popřál sportovcům náměstek primátora Jaromír Kalina.

  • Facebook
  • Twitter