Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zloději na Havlíčkobrodsku způsobili škoda za více než 160 tisíc, nyní čelí obvinění

/
/
/
229 Zobrazení



Havlíčkobrodští kriminalisté dopadli muže, kteří se vloupali do různých objektů na Havlíčkobrodsku a způsobili škodu přes 160 tisíc korun. Obviněni byli ze spáchání tří trestných činů a na podaný návrh byli vzati do vazby. Hrozí jim až pětiletý pobyt za mřížemi.

Muži byli obviněni z toho, že se v sedmi případech v lednu a v jednom případě v prosinci loňského roku vloupali do chat, garáží a rodinných domů v Bartoušově, Havlíčkově Brodě, v Poříčí a Šlapanově. „Do objektů se dostali za užití násilí, následně je prohledali a odcizili cokoliv, co se dalo zpeněžit. Peníze poté používali pro svoji potřebu. Mezi odcizenými věcmi byla jízdní kola, starožitné hodiny, televizor, zahradní kára, elektrocentrála a jiné nářadí, drobná finanční hotovost, ale i lahve s alkoholem. Některé věci policisté vypátrali dříve, než je stihli pachatelé zpeněžit a můžou se tak vrátit zpět svým majitelům,“ popsala policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněných mužů do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byli muži vzati do vazby a policisté je eskortovali do věznice.

„Muži ve věku osmnáct a dvaačtyřicet let byli obviněni ze spáchání pokračujících přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci,“ dodal Martin Kovařík, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Starší z obviněných mužů byl v minulosti už soudně trestán především za majetkovou a drogovou trestnou činnost. Za sebou má i pobyty ve vězení. Mladší z mužů je již vyšetřován v souvislosti s jinou trestnou činností. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Úvodní foto: Ukrytá odcizená elektrocentrála, foto: archiv Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter