Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ženy z Mateřského centra Rolnička rozdávaly radost ke dni žen

/
/
/
814 Zobrazení



Mateřské centrum Rolnička ve Světlé nad Sázavou je kvůli vládním nařízením už delší dobu uzavřené. Místnosti, kde se jindy prohání děti a je slyšet smích a veselí, nyní zejí prázdnotou. Hračky jsou uklizené, židle obrácené na stolech a vše vypadá tak nějak smutně. To ale neznamená, že by Rolnička nemohla rozdávat radost. U příležitosti Mezinárodního dne žen se pracovnice a dobrovolnice z Rolničky rozhodly potěšit ženy nejen ze Světlé.

Do výroby přáníček k MDŽ se pustily Marie Mašková a Maruška Mašková, Jana Benáková, Milena Ptáčníková, Marie Kupilíková a Jana Skořepová, která uháčkovala motýlky. O výtvarnou část se také zasloužil světelský malíř Ladislav Láznička, který na přáníčka namaloval ptáčky s kytičkou, jako symboly jara. „My jsme pak společně dotvořily celé přáníčko a napsaly na něj přání Radost ženám,“ dodává jedna z autorek Maruška Mašková.

Přáníčko ženy pojaly jako symbol jara a pomoci planetě zemi, aby se ještě více uzdravovala a zelenala. „Proto přání ve tvaru planety a samotná planeta na ruce jako symbol ochrany od nás. Nastříhala jsem včas proutky z vrby a svídy, aby na nich vypučely lístečky a pustily se kořínky, takže si je ženy mohou zasadit. Přáníčka jsme navěsily na větvičky, daly do sklenic a takto jsme je slavnostně předávaly,“ vysvětluje Maruška Mašková symboliku přáníčka a dodává, že obdarované měly z dárku ohromnou radost.

Celkem Rolnička předala pětapadesát originálních, ručně vyráběných přáníček. Radost budou dělat ženám v Domově pro seniory a také v Denním stacionáři ve Světlé nad Sázavou. Přání k MDŽ také dostaly ženy, se kterými Rolnička spolupracuje. Budou se zelenat na Městském úřadě, v kanceláři Městské policie, v kulturním zařízení KyTICe v kanceláři divadla a u ředitelky Jany Kupčíkové, městské knihovně, v dětské ordinaci lékařky Slávky Pavlíkové, NCéčku, v kanceláři firmy Lion Products, s. r. o., u Věry Kopecké, která se věnuje Patchworku, u Renaty Kopecké která je logopedka, v Oblastní charitě Havlíčkův Brod a MC Zvoneček Havlíčkův Brod.

Fotoreportáž: Jan Šafránek

  • Facebook
  • Twitter