Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Žďárský zámek ve spolupráci s místní charitou představí žlutomodré příběhy

/
/
/
484 Zobrazení



Zámek Kinských ve Žďáře nad Sázavou se na začátku letních prázdnin otevře nejen současnému tanci, pohybovému divadlu a novému cirkusu v rámci desátého ročníku mezinárodního festivalu KoresponDance (14.–17. července), ale také dvěma benefičním akcím pořádaným ve spolupráci s Oblastní charitou Žďár nad Sázavou.

Jejich cílem bude nejen získat potřebné finanční prostředky na pomoc lidem zasažených ruskou invazí na Ukrajině, ale také se společně setkat a podpořit myšlenku míru, svobody a
vzájemného porozumění.

Ve středu 29. června v 17.00 se v prostorách zámku uskuteční beseda s fotografem Richardem Boudou, který na svých cestách do válkou zasažených oblastí zachycuje prostřednictvím fotografických snímků osudy tamních obyvatel. Součástí programu bude i prodejní výstava těchto fotografií, které budou doplněné o fotoportréty těch, kteří ve Žďáře nad Sázavou a v jeho okolí nachází dočasné útočiště. Jejich vernisáž bude zahájena v týž den v 18.00. Následovat bude neformální česko-ukrajinské setkání.

Součástí zahájení jubilejního desátého ročníku tanečního festivalu KoresponDance se stane i samotný benefiční večer ve čtvrtek 14. července od 18.30 na IV. nádvoří zámku. Od 20.00 se příznivci kvalitní hudby mohou těšit na Benefiční koncert pro mír v podání rodačky z Uzbekistánu Ekateriny Levental, žijící v Holandsku, která svým zpěvem a harfou představí publiku nejen hudbu z Ukrajiny, ale také Francie, Itálie, Ruska nebo tradiční židovské melodie. Ve 21.30 bude připravena filmová projekce ve spolupráci s Festivalem tanečních filmů, která celý večer zakončí. Po celý večer bude možné ochutnat speciality z kuchyně lidí z Ukrajiny, žijících ve Žďáře nad Sázavou a okolí.

Vstupné na všechny zmiňované akce je dobrovolné a výtěžek poputuje na účet Oblastní charity Žďár nad Sázavou na pomoc ukrajinským uprchlíkům. „Děkujeme paní hraběnce Marii Kinsky za možnost stát se součástí tohoto programu a jí i jejímu muži Constantinovi Kinskému za velkou podporu v rámci pomoci lidem, kteří i díky nim našli dočasné domovy v zámecké sokolovně, práci v prostorách zámku Žďár nad Sá-zavou, ale hlavně upřímné přijetí a pochopení,“ vzkázala závěrem Ing. Jana Zelená, ředitelka Oblastní cha-rity Žďár nad Sázavou.
Fotografie budou k vidění a zakoupení na žďárském zámku do konce prázdnin.

Autorka: Radka Čaníková

  • Facebook
  • Twitter