Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zámecký park ve Světlé nad Sázavou má nové hřiště

/
/
/
1604 Zobrazení



Děti ve Světlé nad Sázavou využívají od konce prázdnin nové hřiště, které se nachází v zámeckém parku. Součástí zážitkového areálu jsou prvky na šplhání, skákání, akustické kmeny a dřevěná chýše. Na hřišti se nachází pouze přírodní materiály, které splňují požadavky národního památkového ústavu.

Unikátní dětské hřiště vytvořil Lukáš Gavlovský, který se zabývá především realizací prostorových děl ve volné i urbanizované krajině. Tématem i základní surovinou pro tvorbu jeho soch, atypických dětských hřišť, řešení detailů soukromých zahrad, či svérázného mobiliáře parků jsou světy ukryté v přírodních materiálech, nejčastěji kamenech a dřevě.

Nové hřiště složené z přírodnin je vhodně zakomponováno do prostředí zámeckého parku a děti velmi rychle zaujme množstvím prolézaček, tunelem z jediného stromu, nebo třeba místy, kde je pro zvládnutí cesty třeba zapojit mysl a svaly. Zájemci jej naleznou v zadní části parku.

  • Facebook
  • Twitter