Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Úspěch stolních tenistek HB Ostrov na evropské scéně!

/
/
/
430 Zobrazení



Skvělé! Stolní tenistky HB Ostrov Havlíčkův Brod vybojovaly postup do 3. kola Evropského poháru. Svěřenkyně trenéra Bohumila Vožického obsadily v portugalské Mirandele, kde se hrála A skupina této druhé nejvýznamnější klubové soutěže v Evropě, druhé místo. HB Ostrov nejprve po velkém boji porazil rakouský LZ Linz Froschberg 3:2, aby pak v souboji o prvenství ve skupině podlehl s domácímu celku CTM Mirandela 1:3.

Havlíčkobrodským stolním tenistkám se v sobotu večer povedl fantastický obrat ve skóre, který nastartovala nejzkušenější z nich Aneta Širučková. Bývalá česká reprezentantka smetla Chang Ying-Ying hladce 3:0, když své tchajwanské soupeřce za celý zápas povolila pouhé tři míčky… HB Ostrov se tak vrátil do zápasu. A pak se děly věci. Mladší spoluhráčky Anety Kučerové, reprezentantky svých zemí, Slovenka Tatiana Kukuľková a Zdena Blašková dovedly dramatické utkání do vítězného a postupového konce. Nejprve Tatiana Kukuľková udolala nepříjemnou běloruskou obranářku Darju Kiselovou, která vloni oblékala extraligový dres HB Ostrov. Rozhodl “zlatý set“, který tentokrát Kukuľkové neutekl a bylo srovnáno na 2:2. V rozhodující bitvě sice Zdena Blašková s maličkou Řekyní Malamateniou Papadimitriouovou ztratila úvodní sadu, ale pak svou obvyklou nezměrnou bojovností a vůlí po vítězství soupeřku přehrála. HB Ostrov tak po téměř třech hodinách zdolal rakouský LZ Linz Froschberg 3:2 a vykročil mezi dvanáct nejlepších týmů Evropského poháru!

Úspěšný tým stolních tenistek HB Ostrov na večeři po vítězném utkání s LZ Linz Froschberg

Nedělní utkání o první místo ve skupině s domácím celkem CTM Mirandela hodně ovlivnila úvodní dvouhra. Tatiana Kukuľková sice v souboji s Zhou Jingyi dokázala smazat dvousetové manko, jenže v rozhodující “zlatém setu“ selhala. Když k tomu přidáme excelentní výkon a dva důležité body zkušené internacionálky v dresu Mirandely Annamarie Erdelyiové, bylo o výsledku zápasu rozhodnuto.

Do 3. kola Evropského poháru, které se již hraje vyřazovacím způsobem, postupují oba celky. Los je na programu v úterý 24. října v 10:00 hodin. Úřední termíny pro zápasy 3. kola jsou 11. až 14. listopadu a 15. až 19. listopadu 2023.

Evropský pohár žen ve stolním tenisu 2023/2024

II. fáze – skupina A

LZ Linz Froschberg – HB Ostrov Havlíčkův Brod 2:3
Darja Kiselová – Zdena Blašková 3:1 (8,-17,9,5), Malamatenia Papadimitriouová – Tatiana Kukuľková 3:2 (-7,-4,4,13,6:5), Chang Ying-Ying – Aneta Kučerová 0:3 (-3,-0,-0), Darja Kiselová – Tatiana Kukuľková 2:3 (-8,11,9,-9,3:6), Malamatenia Papadimitriouová – Zdena Blašková 1:3 (8,-9,-11,-4).

HB Ostrov Havlíčkův Brod – CTM Mirandela 1:3
Tatiana Kukuľková – Zhou Jingyi 2:3 (-9,11,6,9,0:6), Zdena Blašková – Annamaria Erdelyiová 0:3 (-8,-8,-9), Aneta Širučková – Matilde Pintová 3:0 (9,9,9), Tatiana Kukuľková – Annamaria Erdelyiová 0:3 (-4,-3,-4).

Konečné pořadí ve skupině A:

1. CTM Mirandela 4 body, 2. HB Ostrov Havlíčkův Brod 3 b., 3. LZ Linec Froschberg 2 body.

Kompletní informace o Evropském poháru žen ve stolním tenise nejdete ZDE: https://www.ettu.org/en/events/europe-cup-women/schedule—result-stage-1-2/

Titulní foto: Jaroslav LOSKOT

  • Facebook
  • Twitter