Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Za dvě noci namontují stavaři nosníky na mostech na úseku dálnice D1 mezi Koberovicemi a Humpolcem

/
/
/
899 Zobrazení



Dvě víkendové noci 20. a 21. června a 21. a 22. června dojde k montáži nosníků na dvou mostech v rámci modernizace dálnice D1 v úseku D1 exit 81 Koberovice – exit 90 Humpolec. Práce si vyžádají krátkodobé uzavírky dálnice v místě.

Práce provádí Eurovia CS pro Ředitelství dálnic a silnic ČR do roku 2021.
„Montáž nosníků na dvou nadjezdech v km 88 a 83 proběhne přes dvě po sobě jdoucí víkendové noci. Na mostě v km 88 bude usazeno deset nosníků (pět kusů a pět kusů polovinách dálnice) a na mostě v km 83 pak šest kusůs (tři a tři po polovinách dálnice) nosníků. Vždy v době usazování nosníku bude dálnice na polovině, kde bude osazování probíhat, uzavřena. Poté bude provoz puštěn, než bude nachystaný další nosník,“ sdělila Iveta Štočková, tisková mluvčí Eurovia CS.
V noci z 20. na 21. června bude probíhat montáž nosníků na mostě na 88,4. kilometru dálnice D1. Na most bude usazeno celkem deset nosníků. Přes každou polovinu dálnice pět. Práce začnou ve 210.00, kdy dojde k usazení prvního nosníku. Dálnice ve své levé části z Brna na Prahu bude dvacet minut uzavřena. Následně se provoz obnoví po dobu přípravy dalšího nosníku, takto celkem pětkrát na levé části dálnice a poté pětkrát na pravé části dálnice. Usazování je naplánované do 10.00 následujícího dne. Po dobu uzavření dálnice nebudou stanoveny objízdné trasy.
V noci z 21. na 22. června bude následovat montáž nosníků na mostě na 83. kilometru, kde dojde k montáži šesti nosníků. Akce se bude opakovat ve stejném režimu, jako u mostu na 88. kilometru jen k přerušení provozu dojde třikrát na pravé části dálnice z Prahy do Brna a poté třikrát na levé části. Práce proběhnou od 21.00 21. června do 7.00 22. června.
„Prosíme řidiče, aby si svou cestu v uvedených termínech naplánovali a počítali s případným zdržením, které mohou krátkodobé uzavírky dálnice způsobit,“ dodala Iveta Štočková.

Modernizace dálnice D1 v úseku D1 exit 81 Koberovice – exit 90 Humpolec v délce 8,820 kilometru zahrnuje kompletní výměnu dvou mostů na 83,84. a 88,39. kilometru. Mosty odstranili stavaři v březnu 2020, hotové nové budou na podzim 2020.
Další dva mosty přes trasu dálnice vyrostly v roce 2018 v rámci samostatné zakázky. Součástí modernizace daného úseku je také oprava silnice Speřice a Humpolec. Úsek dálnice se rozšíří a stávající asfaltový povrch nahradí nový cementobetonový. Součástí prací jsou činnosti ve středním dělícím páse, na inženýrských sítích, odvodnění dálnice, vodorovném a svislém dopravním značení. Dokončení prací se plánuje na podzim 2021.

  • Facebook
  • Twitter