Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstavba obchvatu Velkého Beranova má deset dní zpoždění, dodavatel se snaží jeho délku zkrátit

/
/
/
1146 Zobrazení



Do konce října by měl být dokončený obchvat Velkého Beranova, od počátku listopadu by pak měl být zprovozněný pro řidiče. Zpoždění na výstavbě obchvatu je kvůli omezením v době nouzového stavu zhruba deset dní, společnost Velký Beranov ECS + COLAS (EUROVIA CS a COLAS CZ) se snaží zpoždění snížit.

Práce na obchvatu začaly v březnu loňského roku, celkové náklady dosahují zhruba 800 milionů korun, z toho 535 milionů přispívá dotace z evropských fondů.
Stavba zahrnuje úpravu silnice II/353, která přivádí na trasu obchvatu dopravu z dálnice D1, napojení na silnic II/602 a II/353, je řešeno okružní křižovatkou, pět nových mostních objektů a jeden rekonstruovaný, opěrnou zeď a protihlukovou stěnu. Výstavba si vyžádala další úpravy místních komunikací a přemístění tří autobusových zastávek MHD a nové napojení místní části Nové Domky zahrnující i úpravu hráze s vypouštěcím zařízením obecního rybníka. Celková délka obchvatu činí 4,245 kilometru.

  • Facebook
  • Twitter