Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstava Zatracená generace v Jihlavě

/
/
/
782 Zobrazení



Vysoká škola polytechnická Jihlava jako jeden z partnerů Mezinárodního festivalu dokumentárního filmu Ji.hlava 2019 připravila do vstupních prostor školy od pátku 25. do středy 30. října výstavu nazvanou Zatracená generace Z.

Zatracená generace Z – narodili se po roce 1995. Údajně neodtrhnou oči od mobilu, nezajímá je politika, chtějí, aby je práce hlavě bavila, a rodinu odkládají na později. Mohlo by se zdát, že jejich životy jsou jednoduché, plné možností a příležitostí.
Ve skutečnosti řeší deprese, anorexie, sebepoškozování i obavy, že nezvládnou nároky, které na ně klade rodina i okolí. Bojí se, že nikam nezapadají, a dennodenně bojují, aby se vymanili z často bezvýchodných situací, do kterých je život dostal. Tak se dají shrnout příběhy šesti příslušníků této generace, které zaznamenal on-line deník Aktuálně.cz v rámci speciálního projektu Zatracená generace Z.
Dramatické příběhy přinášejí zároveň pozitivní svědectví o tom, že i zdánlivě bezvýchodné situace mohou mít šťastný konec.

  • Facebook
  • Twitter