Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstava Marie Škorpíkové do konce srpna v galerii U Sychry ve Žďaře nad Sázavou

/
/
/
727 Zobrazení



Letošní deštivé počasí láká turisty stále více do muzeí a galerií, jednou z mnoha výstav, kterou můžete na Vysočině navštívit je výstava obrazů Marie Škorpíkové, která je nazvaná Obrázky z mé fantazie. Tyto díla můžete obdivovat do konce srpna v galerii U Sychry ve Žďáře nad Sázavou.

Marie Škorpíková je od narození upoutána kvůli svalové atrofii na invalidní vozík, dlouho hledala, jakým způsobem by mohla trávit svůj volný čas. Zhruba před devíti lety při brouzdání na internetu narazila na program, který umožňuje kreslení v počítači. Tento program dokáže simulovat kresbu tužkou, štětcem, křídou, zkrátka umí napodobit všechny možné techniky. Z prvních pokusů vzniklo jen pár klikatic, ke vniku prvního obrazu tak byla dlouhá cesta plná zkoušení a učení. Většinu obrazů kreslí Maruška se sluchátky na uších při poslechu oblíbené hudby, dalo by se říct, že se jedná o takovou muzikoterapii. V současné době vzniklo už kolem 200 obrazů. Pokud vás na výstavě nějaký obraz zaujme, není problém se domluvit a nechat si dílo vytisknout na plátno nebo jen na papír.

Marie Škorpíková

Pro více informací, mohou zájemci navštívit také instagramový profil autorky.

  • Facebook
  • Twitter