Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Oprava průtahu Žďárem nad Sázavou pokračuje

/
/
/
909 Zobrazení



Opravy silnice I/37 ve Žďáru nad Sázavou se v současnosti dostala do druhého úseku, ve kterém v průběhu 3. a 4. etapy opraví silničáři přibližně 300 metrů v Jungmannově ulici od Šípkové směrem k Bezručově ulici.

V jízdním pruhu ve směru z centra města pracovníci vyfrézovali a následně odtěžili konstrukční vrstvy až na nestmelenu podkladní vrstvu, která je ve směru ke středu vozovky tvořena štětem. U obrubníků, kde je vedeno vodovodní potrubí, je nahrazena vrstvou štěrku. Tato nesourodost pokladní vrstvy je také důvodem vzniku poruch ve vozovce a celý tento úsek v jízdním pruhu směrem na Ždírec nad Doubravou tak bude v rámci třetí etapy odpovídajícím způsobem sanován.

Práce probíhají podle schváleného harmonogramu a ani sanace uvedené části úseku by ho neměla časově ovlivnit, neboť s ní už počítal projekt. Na obou stranách vozovky dojde mimo pokládky nových konstrukčních vrstev např. také na výměnu poškozených silničních obrubníků nebo na opravu uliční vpusti. Opravu obou jízdních pruhů v rámci etapy 3 a 4 dokončí stavaři do konce srpna a následně plynule přejdou na další navazující úsek, dokončí práce v Jungmannově ulici a současně začnou pracovat v Bezručově ulici.

  • Facebook
  • Twitter