Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Druhá polovina srpna na hradě Roštejn

/
/
/
938 Zobrazení



Poslední dva srpnové víkendy nabídnou na hradě Roštejn nabitý program. V sobotu 21. srpna se mohou návštěvníci setkat s Dnem (nejen) rytířských her, o den později zazní Jazz na Roštejně, následující čtvrtek 26. srpna se uskuteční Putování po projektech: Hrad Roštejn a prázdninový program uzavře v pátek 27. srpna letní kino na nádvoří s českým filmem Šarlatán.

V sobotu 21. srpna se mohou po celý den na předhradí Roštejna malí i velcí těšit na Den (nejen) rytířských her. „Jedná se o projekt v rámci kampaně agentury Vysočina Tourism Vysočina dětem, jejímž tématem je Putování s Igráčkem. Maskoti akce, igráčci Mařenka a Jiřík, zavítají předposlední prázdninovou sobotu pomyslně na Roštejn, konkrétně do jeho exteriérů. Zde bude pro návštěvníky připraveno několik zajímavých stanovišť, kde si bude možné vyzkoušet například výcvik rytíře, staré metody tkaní, historické volnočasové aktivity či kreativní činnosti, jako byla práce ve skriptoriu. Stanoviště budou doplněna workshopem malování keramiky ve spolupráci s ateliérem Ztřeštěná keramika. Aktivity budou připraveny zdarma (mimo malování keramiky) po celou otevírací dobu hradu od 9.00 do 18.00. Pro ty, kteří budou plnit aktivity nejpilněji, jsou připraveny drobné odměny,“ přibližuje kastelánka hradu Kateřina Rozinková.
V neděli 22. srpna se předhradím Roštejna rozezní jazzová hudba. „Od 14.00 na předhradí postupně vystoupí: (J)Elita Band ZUŠ Moravské Budějovice, Jindřichohradecký Big Band, Jazz Quintet Třešť, Jana Koubková Quartet a Jazz Pilgrim,“ dodává kastelánka. Vstupenky stojí 190 Kč v předprodeji a 250 Kč na místě. V současnosti je možné vstupenky zakoupit na pokladně hradu Roštejn, na pokladně Muzea Vysočiny Jihlava a v infocentru v Třešti.
Další týden ve čtvrtek 26. srpna proběhne představení ukončeného projektu IROP Hrad Roštejn – zpřístupnění nových expozic, a to v rámci tzv. Putování po projektech. „Netradiční prohlídka, připravená pro návštěvníky zdarma, nás zavede do interiérů i exteriérů hradu a dozvědět se bude možné mnoho o procesu úprav hradu a o všem, co tento proces obnášel. Na prohlídky je potřeba se dopředu rezervovat na odkazu, který je dostupný na webových stránkách hradu,“ radí kastelánka Roštejna.
V pátek 27. srpna budou pomyslně uzavřeny prázdniny na hradě letním kinem na nádvoří. „Letos se bude promítat nový historický snímek Šarlatán, cena vstupného je 130 Kč, vstupenky budou v prodeji na místě. Promítání začne cca od 20.00, první vstup na nádvoří bude umožněn od 19.00, před promítáním mohou návštěvníci navštívit trasu B nebo věž,“ uzavírá Kateřina Rozinková.

  • Facebook
  • Twitter